V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek v popoldanskem času je neznanec v trgovini v Trbovljah ukradel artikle v vrednosti  nekaj deset evrov. Policisti o tem še zbirajo obvestila.  

V večernem času so pri kontroli prometa ustavili mladoletnika, ki je vozil moped (kolo z motorjem) brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil moped zasežen, zoper njega pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V torek okoli 13. ure se je na regionalni cesti Trbovlje-Zagorje ob Savi v Bevškem zgodila prometna nesreča. Neznani voznik osebnega avtomobila znamke BMW je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v nasproti vozečega voznika in po prometni nesreči odpeljal, ne da bi se ustavil in udeleženemu vozniku nudil podatke. Za neznancem še zbiramo obvestila.

V večernem času so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer se je občanka nedostojno vedla do mladoletne osebe. Zoper kršiteljico bomo izvedli prekrškovni postopek.

V torek v dopoldanskem času smo bili obveščeni o razlitju potencialno nevarne snovi v podjetju v Trbovljah. Ugotovljeno je bilo, da je do izlitja manjše količine potencialno nevarne snovi prišlo pri nakladanju v tovorno vozilo. Gasilci so zadevo sanirali. Pri tem do telesnih poškodb ni prišlo. Po vseh zbranih podatkih bomo obveščali pristojno tožilstvo.

V dopoldanskem času smo intervenirali na javnem kraju, kjer 55-letnik ni upošteval ukazov varnostnika. Zoper njega bo izveden prekrškovni postopek.

V večernem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, kjer je 41-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 43-letno peško, ki se je pri tem lahko telesno poškodovala.

V večernem času so intervenirali v zasebnem prostoru, kjer se je osumljenec nasilno vedel do oškodovanke in jo telesno poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V četrtek so policisti ponovno prejeli obvestilo, da je neznanec v sredo v trgovini v Trbovljah odtujil artikle v vrednosti 700 EUR. Za neznancem policisti še zbirajo obvestila.

V večernem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, v postopku pa so občanu zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

PP Hrastnik

V ponedeljek dopoldan so policisti na območju Zagorja obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo; voznik tovornega vozila je namreč trčil v parkiran električni skuter. Nastala je manjša materialna škoda, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V sredo so prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru v zasebnem stanovanju, zato policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo se je zgodila tudi prometna nesreča na parkirišču, kjer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in ne da bi nudil svoje podatke, odpeljal s kraja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi glede suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, oziroma pnevmatik na osebnem vozilu .  

V četrtek so okoli 9. ure na savskem mostu v Hrastniku obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik osebnega vozila pri zavijanju desno odvzel prednost vozniku tovornega vozila in je prišlo do trčenja. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.  

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili obveščeni o prometni nesreči z manjšo poškodbo, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V torek nekaj po 10. uri je V Zideh (občina Lukovica) prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in voznik kombija. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je v predoru zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika kombija. Sopotnica v kombiju se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije, pri kateri je bil oškodovanec  oškodovan pri vlaganju v kripto valute. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

Obveščeni pa so bili tudi o najdbi pozabljene gotovine na bančnem avtomatu na Izlakah.

V sredo v popoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom neznanega voznika, ki se je zgodila na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku in vozilu.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo na območju Šmartnega pri Litiji, v kateri je voznik osebnega vozila izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na bok. Pri tem se voznik ni telesno poškodoval.

PP Litija

V torek so litijski policisti obravnavali povoženje divjadi na cesti Podgrad – Laze.

V sredo in četrtek so policisti trem občanom zasegli manjšo količino sadik prepovedane droge konoplje. Po analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje tatvine goriva in poškodovanja pnevmatik na vozilu, o čemer še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V četrtek okoli 10.30 ure se je na cesti med Litijo in Ribčami zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca, ki je hodil ob robu vozišča. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.