Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so imeli v postopku voznika tovornega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Na kraju mu je bilo zaseženo tovorno vozilo, ter voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,82 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper oba vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so posredovali zaradi hrupa z glasno glasbo v Hrastniku. Kršitelju je bilo izrečeno opozorilo.

Obravnavali so še prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila; policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

PP Trbovlje

V četrtek dopoldan je neznani storilec iz točilnega pulta v gostinskem lokalu v Trbovljah odtujil mobilni telefon. Policisti o sumu kaznivega dejanja tatvine še zbirajo obvestila.

V popoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča – trčila sta voznik mopeda in voznica osebnega avtomobila. Pri tem se je voznik mopeda lahko telesno poškodoval, policisti pa vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o med sosedskem nesporazumu zaradi prekopanega kanala za odvodnjavanje meteorne vode, v soboto pa zaradi služnostne poti.

V nedeljo v večernem  času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na območju Hrastnika, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Obravnavali so tudi primer izliva vode v enem izmed stanovanj v  Dolu pri Hrastniku, o dogodku pa še zbirajo obvestila.

PP Litija

V petek so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine dveh e-skirojev. Sledi zbiranje obvestil.

Obravnavali so tudi povoženje divjadi in kršitev zaradi prevoza druge osebe na skiroju.

V soboto so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari; z zbiranjem obvestil so odkrili osumljenca in zoper njega vodijo predkazenski postopek.

O prometni nesreči oziroma dogodku, ki se je zgodila v nedeljo, kjer je bil samoudeležen voznik osebnega vozila in je nastala materialna škoda, pa policisti še zbirajo obvestila.