Prejšnji teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V torek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari oziroma vozila na parkirišču v Hrastniku. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru in kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Policisti vodijo postopek o prekršku in zbirajo obvestila glede kaznivega dejanja.

V sredo je prišlo do kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru; policisti zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

Istega dne so obravnavali tudi prijavo suma  zastrupitve drobnice v okolici Hrastnika. Opravljen je bil ogled in obveščen je bil higienik, ki je poskrbel za odvoz drobnice na veterinarsko fakulteto, kjer bo ugotovljen vzrok pogina.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali tatvino denarja v Zagorju ob Savi. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih s kazensko ovadbo obvestili pristojno tožilstvo.

Opravili so  hišno preiskavo opravljeno na podlagi Zakona o prekrških zaradi suma prekrška po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, pri kateri so bili najdeni in zaseženi predmeti. Zasežene snovi so bile poslane na analizo in  sledi prekrškovni postopek.

Nekdo je ukradel varovalno mrežo. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V torek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Policisti so po vseh zbranih obvestilih kršiteljici izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo s pobegom in materialno škodo v Zagorju in sicer med voznikom avtobusa in neznanim voznikom tovornega vozila. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.  

V sredo so ustavili  voznika osebnega vozila, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo kršitelju zaseženo, zoper njega pa vložen obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče.

PP Litija

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede prometne nesreče na parkirišču, ki se je pripetila v torek. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in ne da bi nudil svoje podatke, s kraja nesreče odpeljal. .

Policisti so si ogledali kraj prometne nesreče, v kateri je nastala manjša materialna škoda ter primer povoženja divjadi;  ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

V sredo so litijski policisti pri kontroli prometa zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznika osebnega vozila s priklopnikom. Ker ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo takšne skupine vozil, mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

V četrtek so spet obravnavali primera povoženja divjadi.

V svojo kroniko pa so zapisali tudi, da je občan je v Litiji našel bančno kartico, ki bo vrnjena lastniku.

PP Trbovlje

V ponedeljek je oseba kršila javni red in mir v zasebnem prostoru. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali primera nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja in primer kršitve javnega reda in miru na javnem kraju, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

O tem, če so imeli polne roke dela ali ne med vikendom, pa boste lahko prebrali v prihodnjih dneh.