Ta teden policisti zasavskih policijskih postaj poročajo o naslednjih intervencijah:

PP Trbovlje

V ponedeljek popoldan so bili policisti obveščeni o požaru na zapuščenem objektu v Trbovljah. Ko so požar gasilci pogasili,  je bil opravljen  ogled. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V sredo se je na regionalni cesti Izlake-Orehovica se je zgodila prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje voznika kombiniranega vozila, ki je trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pred njim in je zavirala in zavijala levo na stransko cesto. Po trčenju je voznika kombiniranega vozila odbilo in je zapeljal v strugo potoka. Pri tem se je udeleženka lahko telesno poškodovala, na vozilih pa je nastala materialna škoda v višini 12.000 EUR. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.

PP Litija

V ponedeljek so  v Cerovici in Kresnicah obravnavali prometni nesreči z udeležbo divjadi.7

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja – poskusa vloma v vozilo v Litiji, iz katerega neznani storilec ni ničesar odtujil, je pa vozilo poškodoval.

O nasilnem dogodku, ki se je zgodil iz torka na sredo ponoči, ko je 22-letni osumljenec zabodel 45-letnega moškega smo že poročali. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po prvih podatkih ni ogroženo. Osumljencu, ožjem sorodniku oškodovanca, je bila zaradi suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo odvzeta prostost, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh
okoliščinah dogodka.

V četrtek je prišlo do poskusa vloma v pomožni objekt ob hiši, iz katerega pa neznani storilec ni ničesar odtujil.

V petek pa je nekdo iz odklenjene vrtne lope v Šmartnem pri Litiji odnesel žar.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek je Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil športne rekvizite. Nastalo je za okoli 1.200 evrov škode.

Obravnavali so tudi dve prometni nesreči, kjer sta neznana voznika trčila v parkirana
vozila.

V torek sta se dve osebi sprli na javnem kraju in s tem kršili javni red in mir. Zoper oba kršitelja policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje po napačni strani vožnje enega od voznikov. V nesreči je nastala zgolj materialna škoda, policisti pa vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj se je zgodila še ena prometna nesreča z udeležbo divjadi.

PP Hrastnik

V ponedeljek so hrastniški policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju.

Pri nalogah varovanja državne meje so prijeli dva tujca, ki sta nedovoljeno vstopila na območje R. Slovenije.

V torek so obravnavali tatvino mobilnega telefona.

Včeraj pa ponovno kršitev javnega reda in miru, tokrat v zasebnem prostoru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Pred nami je praznični vikend – naj bo miren in prijeten tudi za policiste, ne le za nas.