Policisti so na območju Zasavja v minulem tednu poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V torek so posredovali v Zagorju ob Savi, kjer naj bi prišlo do kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.  Policisti vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru in sicer žaljenje med občanoma Trbovelj. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper kršitelja prekrškovni postopek.

V nočnem času so prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo iz vozila. Patrulja je na kraju zbrala obvestila in na podlagi ugotovitve zoper kršitelja izvedla prekrškovni postopek.

V torek v dnevnem času so prejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine, in sicer je neznani storilec odtujil cestno signalizacijo in izvajalca dela na cesti oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil

V sredo so obravnavali prijavo nasilja v družini, kjer je bila osumljencu izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali pa so še prijavo kaznivega dejanja tatvine in sicer je znana storilka odtujila denarnico z vsebino in prijavitelja oškodovala za nekaj sto evrov. Sledi kazenska ovadba.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo na Izlakah. Policisti so opravili ogled, po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine in grožnje s strani policistom znane osebe v Litiji.  Po vseh zbranih podatkih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V sredo je pri sporu med bivšima zakoncema prišlo do kršitve javnega reda in miru. Policisti glede kršitve vodijo prekrškovni postopek.

V četrtek se je zgodila prometna nesreča z udeležbo divjadi na območju Kotredeža. Policisti bodo napisali uradni zaznamek.

Obravnavali pa so še kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe v Kisovcu, katerega je osumljen mladoletnik. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo

PP Litija

V ponedeljek okoli 18. ure so bili litijski policisti obveščeni, da je voznica osebnega vozila v Litiji na prehodu za pešce trčila v peško z otrokom v naročju ter drugim otrokom, ki je hodil zraven nje. Peška in otroci niso utrpeli telesnih poškodb. Sledi zbiranje obvestil ter ustrezen ukrep.

V naselju Veliki Gaber je v torek prišlo do poskusa vloma v vozilo. Storilec je razbil steklo, vendar iz vozila ni ničesar odtujil. Policisti bodo odstopili primer na pristojno enoto.

Obravnavali so vlom v  stanovanjsko hišo v okolici Litije, od koder so neznani osumljenci odtujili denar in nakit.  

V sredo so policisti v naselju Litija našli električni skiro. Skiro se hrani na policijski postaji, policisti pa izvajajo aktivnosti za najdbo lastnika. Za vse informacije o najdenem predmetu pokličite na št. (01) 890 02 80.