V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali prijavo kaznivega dejanja tatvine v eni izmed trgovin.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ustavili so voznika osebnega vozila, ki je v postopku odklonil strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V torek so ustavili so dva voznika osebnih vozil,  ki sta v postopku odklonila strokovni pregled. Odvzeto jima je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper oba pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V sredo so v  dnevnem času obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja; omenjeni voznik je vozil preblizu desnega roba vozišča ter zadel v robnik in padel. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper voznika prekrškovni postopek.

PP Hrastnik

Novo kaznivo dejanje spletne goljufije – v ponedeljek je neznani osumljenec pri spletni prodaji zavedel oškodovanca in ga oškodoval za nekaj sto evrov.

V torek so v Hrastniku obravnavali kršitev po Zakonu o zaščiti živali, kršitelju pa je bilo izrečeno opozorilo.  

V sredo so ustavili voznika osebnega vozila, ki je v postopku odklonil strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zgodila se je prometna nesreča z materialno škodo, vendar so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.  

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer so storilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Tudi v četrtek so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bil  storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja.

Ustavili so voznika ki je vozil  pod vplivom alkohola, (rezultat 0.30 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka); zoper njega vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali poškodovanje laka na osebnem vozilu v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Najden je bil mobilni telefon, ki je že bil vrnjen lastniku.

V torek so obravnavali goljufijo preko spleta pri nakupu kart  za koncert glasbene skupine. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Obravnavano je bilo kaznivo dejanje odvzem motornega vozila v Zagorju ob Savi. Osumljenec kaznivega dejanja je bil s strani policistov prijet na območji Litije. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V torek zjutraj se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami in z udeležbo voznice skiroja na območju Zagorja ob Savi. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

V Kisovcu so obravnavali velike tatvino – vlom v klet v Kisovcu, s katerim je lastnik oškodovan za okoli 400 EUR. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Hrastniku.  Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine delov osebnega vozila v Kisovcu. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Tudi v četrtek so obravnavali še eno kaznivo dejanje velike tatvine – vloma v klet v Kisovcu, s katerim je lastnik oškodovan za okoli 2.000 EUR. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PP Litija

V ponedeljek in torek je prišlo do povoženja divjadi.

V torek so obravnavali nesrečo pri delu, kjer je delavec padel iz lestve in se lažje telesno poškodoval.

V torek je nepridiprav izmaknil denarnico v eni izmed trgovin. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

O prometnih nesrečah z materialno škodo, ki sta se pripetili v sredo in četrtek policisti še zbirajo obvestila.

Prav tako pa zbirajo informacije o vlomu v avtomat s pijačo. 

Naj bo vikend bolj miren.