Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek ob 13. uri so v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega prehitevanja tovornega vozila in viličarja trčil v tovor, ki ga je slednji prevažal. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V večernem času so v Zagorju ob Savi intervenirali glede suma kaznivega dejanja nasilja v družini, kjer nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.

V sredo zvečer so v Zagorju ob Savi ustavili voznika osebnega vozila, kjer je v postopku preizkus alkoholiziranosti pri prvem vozniku pokazal rezultat 0,35 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega vodijo postopek o prekršku. Pri drugem vozniku pa 0.75 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu so policisti odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V postopku so imeli tudi mladoletnega voznika neregistriranega mopeda, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,20 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Moped so mu zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi

Policisti vodijo postopek o prekršku zoper povzročitelja, ki je v ponedeljek povzročil prometno nesrečo z materialno škodo na Vačah.

V torek so obravnavali prijavi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma uničenje pnevmatike vozila v Zagorju ob Savi. O vseh ugotovitvah bo v obeh primerih obveščeno pristojno tožilstvo.

V četrtek se je pripetila prometna nesreča z materialno škodo zaradi neprilagojene hitrosti voznika na glavni cesti Zagorje ob Savi –  Litija. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Policisti še zbirajo obvestila za pobeglim voznikom, ki je povzročil prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Litije.

PP Litija

V ponedeljek so litijski policisti prejeli obvestilo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, pristojni pirotehniki civilne zaščite pa so poskrbeli za uničenje.

Posredovali so v primeru kršitve javnega reda in miru na železniški postaji Kresnice, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku

V torek so obravnavali primer, ko je voznica z vozilom trčila v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo na parkirišču v Litiji, kjer je do sedaj neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke ali o tem obvestil policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V sredo okoli 18. ure je v Litiji na parkirišču prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo ker je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo.  V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti še zbirajo obvestila o primeru povoženja divjadi.

V četrtek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja goljufije, ki je bila storjena preko spleta. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Okoli 19. ure so  v naselju Vnajnarje obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Neznani voznik osebnega vozila  je zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Ne da bi nudil podatke udeležencem ali o tem obvestil policijo, je voznik s kraja odpeljal. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Pošteni občan je policistom predal najdene predmete, le-ti pa so jih v nadaljevanju vrnili lastniku.

V četrtek pa so trboveljski policisti obravnavali  vlom v kletne prostore v Trbovljah, od koder je neznani storilec odtujil rolerje, smučarsko opremo in prehrambne izdelke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.