Policisti so minuli teden in vikend v Zasavju  poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:

V ponedeljek so policisti zasegli snov, za katere obstaja sum, da je prepovedana rastlina konoplja. Snov je bila poslana na analizo, po prejeti analizi pa sledi prekrškovni postopek.

Prejeli so prijavo suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, oziroma stekla na vozilu v Zagorju ob Savi. Sledi zbiranje obvestil.

V torek je občanka prinesla denarnico modre barve z napisom Luka Dončič, katero je našla v Zagorju ob Savi; policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil o lastništvu.

V četrtek so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja vozila v Zagorju ob Savi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V petek so obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari na Izlakah. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo z umikom na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V  soboto pa je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo in pobegom na parkirišču železniške postaje v Zagorju ob Savi. Policisti glede  prometne nesreče še zbirajo potrebna obvestila.

PP Litija:

Na podlagi odredbe okrožnega sodišča je bila opravljena hišna preiskava. Med preiskavo so policisti osumljencem zasegli različne predmete, za katere obstaja sum, da so bili pridobljeni s kaznivim dejanjem. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirišču, kjer je do sedaj neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil podatke ali o tem obvestil policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo, kjer je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Policisti zbirajo obvestila glede prijave suma poškodovanja tuje stvari, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V torek okoli 12. ure je v Šmartnem pri Litiji, prišlo do prometne nesreče, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Na obvestilo občana so policisti ugotovili kršitvi zaradi nepravilno parkiranega vozila, ter vodijo postopke o prekršku.  

V sredo okoli 7.30 ure je v Litiji prišlo do prometne nesreče, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Obravnavali so prijavo suma kaznivega dejanja Nasilje v družini. Zaradi obstoja nevarnosti, da bo osumljeni ogrozil življenje in osebno varnost druge osebe, mu je bila izrečena prepoved približevanja. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Postopek o prekršku vodijo zoper kršitelja, ki je v Litiji kršil javni red in mir.

Ustavljen je bil voznik mopeda, kateremu je pri postopku za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, test pokazal pozitiven rezultat.  Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, policisti pa bodo napisali obdolžilni predlog.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede petkove prometne nesreče, ko je neznani voznik s kombijem pripeljal po nasprotnem pasu in z ogledalom trčil v vozilo drugega udeleženca.

Policisti tudi zbirajo obvestila o primeru, kjer so bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja Napad na informacijski sistem. 

Obravnavali so kaznivo dejanje Velika tatvina, kjer je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. O dogodku še zbirajo obvestila.

V soboto so ustavili voznika osebnega vozila, v postopku  mu je alkotest pokazal 0,81 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja pa sledi obdolžilni  predlog.

Obravnavana je bila tudi prometna nesreča, kjer je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo ugotovljena kršitev, bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek.

Policisti so bili obveščeni o glasni glasbi v gostinskem lokalu; na kraju je bila ugotovljena kršitev in izrečeno opozorilo.

V nedeljo so obravnavali primer Poškodovanje tuje stvari. O dogodku še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje:

V ponedeljek so  policisti po obvestilu občana v Trbovljah občana zalotili pri kurjenju odpadkov, zaradi česar bo obveščena pristojna inšpekcijska služba

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila in po opravljenem preizkusu ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola – rezultat preizkusa je znašal 0,35 mg/l. Voznik se z rezultatom ni strinjal, omenjeni rezultat se je potrdil po opravljenem preizkusu z etilometrom. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

V torek so pri kontroli cestnega prometa zaznali kršitev pešca, kateremu so izdali plačilni nalog. Pri sebi je imel tudi snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi se bo v primeru potrditve, zoper kršitelja uvedel prekrškovni postopek.

Policisti so pri kontroli prometa ustavili voznico, pri kateri so s preliminarnim testom zaznali prisotnost psihoaktivnih substanc, zaradi katerih ne sme voziti motornega vozila. Odrejen je bil strokovni pregled in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršiteljico sledi obdolžilni predlog. V času postopka je do policistov pristopil njen partner, ki se je do policistov nedostojno vedel, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

V sredo je občanka obvestila o tatvini denarnice na delovnem mestu. Neznani storilec je odtujil denarnico, v katerem je imela različne osebne dokumente in z dejanjem lastnico oškodoval za približno 60EUR.

V gostinskem lokalu sta gosta kršila javni red in mir, kar so na kraju samem neposredno zaznali tudi policisti in zato kršiteljema izdali plačilni nalog

Policisti so bili  obveščeni o dveh primerih nepravilnega parkiranja. V enem primeru je voznik zaparkiral drugo parkirano vozilo, v drugem pa je voznik parkiral na intervencijski površini. Policisti so v obeh primerih izdali obvestilo o prekršku.

V petek v popoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča – voznik osebnega avtomobila je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznico osebnega avtomobila. V nezgodi je nastala le materialna škoda. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (0,56 mg/l), zaradi česar mu je bila prepovedan nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega bomo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V nočnem času so trboveljski policisti zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in bodo po vseh zbranih obvestilih zoper kršitelja izvedli prekrškovni postopek.

V soboto v  dopoldanskem času se je na območju Dobovca zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, ki je zapeljala z vozišča in se prevrnila. Pri tem je nastala le materialna škoda. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

V popoldanskem času je občanka v garaži stanovanjske hiše cvrla mast in objekt zapustila. Pri tem pa je prišlo do pregretja masti in požara, ki se je razširil na opremo v notranjosti. Požar so pogasili gasilci. Pri tem pa je nastala materialna škoda. Po vseh zbranih obvestilih bomo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V nočnem času so na območju Trbovelj najprej intervenirali v primeru spora med izven zakonskima partnerjema, nato pa še pred gostinskim lokalom, kjer je prišlo do spora med občanoma, pri tem pa je kršitelj udaril oškodovanca in ga lahko telesno poškodoval.. Po vseh zbranih obvestilih bodo v obeh primerih izvedli tudi ustrezen ukrep.

V nedeljo v večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer se je kršiteljica nedostojno vedla do oškodovanke, zaradi česar ji je bila izrečena globa.

PP Hrastnik:

V torek zjutraj je bila prijavljena prometna nesreča, na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za prometno nesrečo z manjšo škodo; napisan je bil odstop od ogleda.

Policistom je bilo javljeno, da je zagorelo vozilo. Oškodovanec je manjši vžig v prostoru motorja ogenj pogasil sam. Sledi poročilo o dogodku.

Popoldan so obravnavali  prometni nesreči z materialno škodo. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V torek zjutraj je bilo prijavljeno povoženje srne. Na kraju dogodka je bil napisan odstop od ogleda.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Na kraju je bil napisan odstop od ogleda.

Zvečer je bila prijavljena prometna nesreča z materialno škodo. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in sicer poškodbo vrat vodnega zajetja. O dogodku še zbirajo obvestila.

Popoldan so obravnavali  prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje in sicer je moški nasilno vstopil v stanovanje, se sprl s prijateljem, ga udaril in tudi vrgel po tleh. Sprejeta je bila kazenska ovadba.

V soboto zjutraj, so policisti v prometu ustavili voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholizirnaosti, ki je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Dopoldan je bila naznanjena prometna nesreča s pobegom –  s parkirnega prostora je povzročitelj odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke.

V nedeljo so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče, saj sta se voznika o krivdi dogovorila sama; oba voznika in vozili so izpolnjevali pogoje za udeležbo v prometu, v nesreči pa je nastala le majhna škoda na vozilih.