Zasavski policisti so v preteklem tednu v svoja poročila zapisali naslednja posredovanja: 

PP Trbovlje

V ponedeljek so prejeli prijavo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, in sicer vozila na parkirišču, s čimer je neznani storilec s kamenjem poškodoval vozilo in povzročil za okoli  1.500 evrov škode. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V torek je bil prijavljen vlom v vikend, neznani storilec je odtujil za okoli 50 eur predmetov. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prejeli so tudi prijavo kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru.  Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen prekrškovni postopek.

V četrtek  so obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini in povzročitve lahke telesne poškodbe. Zoper osumljenca, ki mu je bila odrejena prepoved približevanja, bo podana kazenska ovadba.

Neznani tat se je lotil svetil. Policisti o tatvini še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen prekrškovni postopek.

Zgodil se je tudi malce nenavaden prometni dogodek, kjer je med srečevanjem iz avtobusa priletel v osebni avtomobil okrasni pokrov kolesa.

V primeru prometne nesreče z manjšo materialno škodo so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V Zagorju ob Savi policisti obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari – pnevmatike na osebnem avtomobilu. Zoper znano osumljenko bo po zbranih obvestilih podana kazenska ovadba.

V torek so na območju Litije obravnavali sum kaznivega dejanja Nasilja v družini. Policisti zbirajo obvestila in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezne ukrepe.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali sum kaznivega dejanja Goljufije, kjer je neznanec oškodovanca pri nakupu preko spleta zavedel, da mu je posredoval podatke o svoji bančni kartici, nakar mu je neznanec izpraznil bančni račun.

Obravnavali so tudi sum poškodovanja vozila v Zagorju ob Savi.  O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V torek se je na parkirišču v Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča z materialno škodo in pobegom povzročitelja. Za pobeglim voznikom policisti še zbirajo obvestila.

Na območju Litije je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere je bil odtujen nakit.

V sredo so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Ribnice pri kateri so zasegli večje število pirotehničnih izdelkov. Zoper lastnika pirotehnike sledi prekrškovni postopek.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom neznanega voznika, ki se je zgodila na parkirišču trgovskega centra v Domžalah.

PP Litija

V ponedeljek so občanu v Litiji zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

V torek so izrekli prepoved približevanja nasilnežu, ki je izvajal nasilje v družini; policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Obravnavan je bil tudi vlom v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.