V tednu, ki je za nami, so zasavski policisti poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje:
V sredo so policisti obravnavali tatvino iz trgovine – neznani storilec je ukradel kozmetiko v vrednosti nekaj čez 400 evrov.  Obravnavali pa so tudi kršitev na urgenci v Trbovljah, kjer se je občanka nespodobno vedla in žalila osebje.

Včeraj so obravnavali vlom v hišo, kjer je storilec razbil okno, vstopil v pritlično stanovanje, ga pregledal in s seboj nato odnesel računalnik in zlatnino v skupni vrednosti okoli 1000 evrov.
Obravnavali so tudi prometno nesrečo, v kateri je motorist vozil iz Ravenske vasi proti Bevškem, zaradi neznanega razloga izgubil oblast nad vozilom ter padel. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval.
V nočnem času so pri redni kontroli prometa zasegli vozilo 21 letnemu vozniku, saj je vozil brez vozniškega dovoljenja.
Zgodil pa se je še en poskus vloma in sicer je vlomilec s primernim orodjem odprl okno ter vstopil v notranjost v prostore društva, vendar pa ni ničesar odtujil.

PP Litija:
V sredo je spuščen pes ugriznil konja v ograjenem pašniku. Kazen bo prejel lastnik psa, ko bodo policisti ugotovili, čigav je pes.

Litijski policisti so na sledi žejnemu tatu, ki je v trgovini v Litiji ukradel alkoholne pijače v skupni vrednosti okoli 800 evrov.
Včeraj zvečer nekaj  po  20. uri pa se je na regionalni cesti Zadvor-Šmartno pri Litiji v Štangarskih poljanah zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega vozila, se je na prednostno cesto vključil, brez da bi se prepričal, da lahko to varno stori in izsilil prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti. V nesreči, kjer so intervenirali gasilci in reševalci, sta se oba voznika  in  dva potnika v vozilu lažje poškodovali.

PP Hrastnik:
V Hrastniku so bili policisti v torek obveščeni o tem, da si je moški na vikendu pri delu s
kotno brusilko poškodoval prste. Poškodovani je v bolnišnici, policisti pa še nadaljujejo
z zbiranjem obvestil.
Obravnavali pa so tudi tatvino šestih parfumov iz trgovine; očitno imata neznana storilca izbran okus, saj sta izvršila tatvino  v vrednosti nekaj čez 500 evrov.

Tudi včeraj so policisti obravnavali tatvino – neznani storilec je odtujil pokrovček za pranje žarometov. Poskusil je odtujiti še plastični del vzvratnega ogledala na vozilu in povzročil materialno škodo v višini okoli 200 evrov. Posredovali pa so tudi v drznem in nasilnem sporu med občanoma.

PP Zagorje:
Včeraj je bilo pestro tudi na območju PP Zagorje. Policisti so obravnavali poškodovanje pnevmatike vozila, kršitev javnega reda in miru, ki ga je povzročil spor med družinskimi člani.  Obveščeni pa so bili tudi o tatvini parfumov iz trgovine – neznani storilec je odnesel dišave v vrednosti nekaj čez 400 evrov. Ali je bil storilec isti kot v torek v Hrastniku, še ne vedo.

Naj bo vikend miren in – pazite nase in na svojo lastnino.