V minulem tednu so policisti so na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek je prišlo do medvrstniškega nasilja; policisti o dogodku v sodelovanju s šolo in roditelji izvajajo vse zakonske in druge ukrepe v povezavi s tem.

Obravnavali so drzno tatvino – do hiše oškodovanih sta pristopila dva moška in starejša občana prepričala, da sta iz podjetja za telekomunikacijske storitve in ju odpeljala v kletne prostore, medtem pa so jima iz hiše odtujili več sto evrov gotovine. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

V sredo so policisti po obvestilu občana o nezanesljivi vožnji ustavili voznika osebnega avtomobila,  ki je vijugal po cesti in ogrožal druge udeležence v prometu. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 1,03 mg alkohola na liter izdihanega zraka, sledi prekrškovni postopek. V večernem času pa so obravnavali še povoženje srne.

V četrtek zjutraj so obravnavali prometno nesrečo prve kategorije in sicer je prišlo do oplaženja dveh vozil na Veličkovi v Hrastniku. Policisti o tem še zbirajo obvestila in vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na območju Zagorja ob Savi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V torek so  sodelovali v obravnavi požara na stanovanjski hiši na območju Orehovice, pri katerem je nastalo za več tisoč evrov materialne škode. Policisti so opravili ogled požarišča in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V sredo so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja nasilja v družini v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila o naznanjenem kaznivem dejanju.

Kaznivo dejanja tatvine (delov vozila) storjenega še v letu 2023 na območju Kisovca. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Hrastnika, policisti pa glede naznanjene prometne nesreče še zbirajo potrebna obvestila

Obravnavali pa so še kaznivo dejanje goljufije, pri katerem je znana oseba sklenila aneks za obročni nakup dveh mobilnih telefonov na škodo občanke iz Zagorja ob Savi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PP Litija

V ponedeljek okoli 5. ure je na cesti Renke – Polšnik prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče, v kateri je nastale le materialna škoda, je prišlo zaradi vožnje povzročitelja po nasprotnem smernem vozišču. Kršitelju je bil izdana globa za prekršek.

Policisti zbirajo obvestila glede suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec poškodoval osebni avtomobil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi primer, ko je bilo vozniku osebnega avtomobila zaradi prekoračitve hitrosti vožnje odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan  predlog na pristojno sodišče.

V torek je neznani storilec poškodoval toplo gredo. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V torek je občan našel denarnico z dokumenti. Policisti še opravljajo aktivnosti, da bi vrnili denarnico lastniku.

V torek so litijski policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, s katerim je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Prav tako je bila med postopkom zasežena neznana zelena snov. Sledi postopek z izdajo odločbe o prekršku v hitrem postopku, v zvezi odvzetega vozniškega dovoljenja pa sledi predlog na pristojno sodišče.

V sredo so obravnavali primer, ko je zagorela stanovanjska hiša. Zadeva se obravnavala kot kaznivo dejanje – povzročitev splošne nevarnosti. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali pa so tudi primer, ko je pes napadel drugega psa. Potekajo aktivnosti, v zvezi izsleditve lastnika nevarnega psa.

PP Trbovlje

V sredo se je pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neupoštevanja prometne signalizacije in nepravilne smeri vožnje trčil v voznico osebnega avtomobila. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Občanka je podala kazensko ovadbo zaradi razžalitve preko socialnega omrežja. Policisti v glede suma  kaznivega dejanja zbirajo obvestila.

V četrtek pa so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju.  Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper kršitelja izvedli ustrezen prekrškovni postopek.