V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V torek so obravnavali dogodek, v katerem je pes pokončal mačko. Zoper lastnika psa sledi hitri postopek in prijava na Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Istega dne, je bila sprejeta še prijava kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari in sicer je znani osumljenec oškodovancu prerezal pnevmatiko na vozilu. Sledi kazenska ovadba.

V sredo so policisti PP Hrastnik v jutranjih urah in večernih urah obravnavali povoženje srne in od ogleda kraja prometne nesreče odstopili.

Nadalje so policisti obravnavali kaznivo dejanje, pri katerem je uslužbenka NLB, dvema komitentoma odtujila 21.600,00 €, sledi zbiranje obvestil kazenska ovadba.

V opoldanskem času je bila sprejeta še prijava o nevarni vožnji, kjer naj bi voznica vijugala po cesti. Voznico so policisti PP Trbovlje izsledili, opravljen je bil alkotest, kateri je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato proti voznici sledi obdolžilni predlog.

Policisti so v popoldanskem času sprejeli prijavo o padcu otroka v bazen. Po nudeni zdravniški pomoči pa je bil odpeljan v nadaljnjo zdravstveno oskrbo.  Sledi zbiranje obvestil in vsi potrebni ukrepi.

PP Trbovlje

V ponedeljek v dnevnem času je policija obravnavala prijavo kaznivega dejanja uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva kjer je neznani storilec oškodoval prijavitelja z več nakupi na njegovo kartico v vrednosti nekaj sto evrov. Sprejeta prijava kaznivega dejanja. Sledi kazenska ovadba.

V torek, okoli 7. ure so bili trboveljski policisti obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj na območju Trbovelj. Z do sedaj neznanega vzroka je zagorelo v spalnici stanovanja, kjer sta se nahajali dve starejši osebi, prostor pa je bil poln dima. Policista, ki sta prva prišla na kraj sta iz stanovanja rešila obe osebi. Zaradi vdihavanja dima sta bili odpeljani v ZD Trbovlje, prav tako je bila nudena zdravniška oskrba enemu izmed policistov. Pred tem so policisti na kraju preprečili širitev požara, ki so ga do konca pogasili gasilci. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

V dnevnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru, kjer je bilo ugotovljeno da je prišlo do pretepa med tremi osebami. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper omenjene prekrškovni postopek.

V sredo so ob kontroli prometa ustavili voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in  prepovedana nadaljnja vožnja in bo zoper njo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru na eni izmed bencinskih črpalk, kjer je  oseba žalila in se neprimerno vedla do osebja bencinskega servisa. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V četrtek so imeli v jutranjem času v postopku tri osebe, ki so pri sebi imele manjše količine snovi, za katero se sumi da je prepovedana droga. Po pridobljenih analizah pa sledi ustrezen prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju ob Savi.  Za neznanim povzročiteljem in vozilom policisti še zbirajo obvestila.

V torek  je občan je na policijsko postajo prinesel manjšo črno torbo z orodjem, katero je našel v Zagorju ob Savi;  predmeti se nahajajo na PP Zagorje ob Savi.

Policisti pa so bili obveščeni o prometni nesreči z manjšimi poškodbami na udeleženih vozilih, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Udeležencema so izdali obvestilo o odstopu.

V sredo so  bili obveščeni o povoženi divjadi na območju Hrastnika. Poginulo žival (kadaver) so odstranili z vozišča in obvestili pristojne službe za odvoz.

V četrtek  so bili obveščeni, da se je na območju Čemšenika sprožil vlomni alarm na stanovanjski hiši. Policisti so skupaj z lastnikom pregledali hišo in okolico, kjer pa znakov vloma oz. poškodb ni bilo.

PP Litija

V ponedeljek okoli 14.30 ure je v Spodnjem Hotiču prišlo do prometne nesreče – oplazenja z vozili, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Nastala je manjša materialna škoda.

Na policijski postaji se je zglasila občanka in naznanila kaznivo dejanje uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Narejen je bil  Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V torek so obravnavali prijavo tatvine, ki je bila storjena v stanovanjskem bloku v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali  so tudi prijavo suma tatvine ki je bila storjena Spodnjem Logu. Policisti tudi o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti še zbirajo obvestila o kaznivem dejanju vloma, ki je bilo storjeno v stanovanjskem bloku v Litiji. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Intervenirali, so glede spora oz. nadlegovanja. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V sredo so litijski policisti obravnavali primer, kjer so bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja nasilja v družini. Zaradi obstoja nevarnosti, da bo osumljeni ogrozil življenje in osebno varnost druge osebe, mu je bila izrečena prepoved približevanja. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, ki je bilo storjeno v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Istega dne okoli  10.30 ure so  obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Obravnavali s tudi kaznivo dejanje vloma v pomožni objekt, ki je bila storjeno v okolici Litije. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek pa so obravnavali tudi primer, ko je voznica z vozilom trčila v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

O dogodkih, ki se bodo zgodili med koncem tedna, pa bomo poročali naslednji teden.