Policisti v Zasavju so pretekli teden poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Mošeniku. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo na Izlakah z materialno škodo. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.
– na območju Podkuma in na območju Moravč je prišlo do trčenja v divjad, na cesti Zagorje-Litija pa je voznik povozil kamenje
– v četrtek so obravnavali trčenje v divjad na območju Mlinš.
– v petek so policisti sprejeli prijavo tatvine osebnih dokumentov na območju Ljubljane. Policisti so zadevo odstopili pristojni policijski postaji v nadaljnje reševanje.
– prijavljena je bila tudi izguba denarnice z vsebino na območju Ljubljane.
– izvedli pa so tudi prekrškovni postopek s tujcem – državljanom Severne Makedonije, zaradi nezakonitega prebivanja v Republiki Sloveniji.    

PP Litija:
– v ponedeljek so obravnavali prijavo tatvine v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila.
– v torek so obravnavali štiri vlome v kleti v Litiji, od koder je bil odtujen električni skiro in kolo. Policisti o tem še zbirajo obvestila.
– v sredo zjutraj so v Kresnicah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je prišlo oplazenja med osebnimi vozili.  Nastala je manjša materialna škoda, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda nesreče.
– obveščeni so bili o primeru uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Policisti o tem še zbirajo obvestila.
– obravnavali so tatvino  v gostinskem lokalu v Kočevju. Zadeva je bila odstopljena v reševanje policistom policijske postaje Kočevje.
– zvečer so obravnavali nesrečo v Litiji, kjer je voznik trčil v ograjo stanovanjske hiše. Povzročitelj je – ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu ali o tem obvestil policijo, s kraja nesreče odpeljal. Policisti o tem še zbirajo obvestila.
– v četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.
– v petek so policisti pomagali občanki, ki je potrebovala zdravniško pomoč. Policisti so posredovali in obvestili delavce ZD Litija, ti pa so občanko z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Litija.
– obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini. Policisti o tem še zbirajo obvestila
– obvestila zbirajo tudi glede prijave kaznivega dejanja tatvine. 
– v soboto zjutraj so v okolici Litije obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, katera se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.
– tudi v soboto so sprejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine in o tem še zbirajo informacije
– v soboto zvečer so na relaciji Malo Trebeljevo – Litija obravnavali prometno nesrečo – oplazenje z vozili, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik motornega kolesa zaradi vožnje po nasprotnem pasu trčil v drugo vozilo.  Policisti o tem še zbirajo obvestila.
– v nedeljo so policisti zaradi suma, da je vozilo predelano ali spremenjeno v nasprotju s predpisi, odredili vozniku mopeda izredni tehnični pregled vozila. V kolikor bo ugotovljena kršitev, bo zoper voznika mopeda podan obdolžilni predlog.
– posredovali so tudi zaradi napada psa na drugega psa. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.
– teden so zaključili z obravnavo trčenja v divjad

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so sprejeli prijavo kaznivega dejanja goljufije, kjer je neznanec v zmoto spravil prijavitelja ter ga oškodoval za nekaj več kot 1400 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so prijavo vsiljivega beračenja s strani tuje državljanke, zoper katero je bil uveden prekrškovni postopek.
– pri kontroli prometa so imeli v postopku osebo, ki je odklonila odrejen strokovni pregled, zato ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ter zoper njo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– obravnavali so prijavo kaznivega dejanja groženj. Sledi zbiranje obvestil.
–  v nočnem času so ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo in mu prepovedana nadaljnja vožnja, podan pa bo tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nočnem času so sprejeli prijavo kršitve javnega reda in miru na območju Trbovelj, kjer je prišlo do spora in pretepa med petimi osebami. Na kraju so bili opravljeni razgovori in zbrana obvestila. Zoper vse udeležene sledi prekrškovni postopek.
– v sredo so v nočnem času ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa mu je bil odrejen hitri test za ugotavljanje prisotnosti drog, kateri je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, a ga je odklonil. Vozilo mu je bilo zato zaseženo ter prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v četrtek v nočnem času so ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo zaseženo in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršiteljico podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v petek so intervenirali pred trgovinskim centrom, kjer je tuja državljanka vsiljivo beračila, zaradi česar ji je bila izrečena globa.  
– v  nočnem času je neznanec vlomil v poslovni objekt v Trbovljah, kjer je pregledal notranjost, vendar ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto v dopoldanskem času so bili obveščeni, da je neznanec preko noči poškodoval ograjo in vrata na poslovnem objektu v Trbovljah, ter s tem lastnika oškodoval za 450 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v večernem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah, kjer so kršitelju izrekli opozorilo.
– v nedeljo v nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik:
– v četrtek zjutraj so prejeli prijavo škode na objektu šole v višini okoli  1000 evrov.
– zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in vožnje pod vplivom alkohola (1,10 mg/l) je bilo občanu zaseženo vozilo in zoper njega podan obdolžilni predlog.
– v soboto so obravnavali trčenje v divjad na Marnem.
– v večernih urah so obravnavali prijavo glasne glasbe v stanovanjskem bloku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– v nedeljo v večernih urah so bili policisti obveščeni o glasni glasbi na Logu, kjer je bilo kršitelju izrečeno opozorilo.