V minulem tednu, vključno z vikendom so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek v dopoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika voznika avtobusa, ki je trčil v avtobusno postajališče. Pri tem je nastala  materialna škoda, policisti pa vodijo postopek o prekršku. 

V torek v dopoldanskem času  je neznanec na parkirišču v Trbovljah poškodoval osebno vozilo, pri čemer je nastalo za okoli 300 evrov škode. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.  

V petek so policisti prejeli prijavo poskusa goljufije preko spleta, kjer je neznani storilec z lažnim prikazovanjem poskušal oškodovati prijavitelja, in želel dostopati do njegove spletne banke. Sprejet je bil Zapisnik o pregonu, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

V nočnem času so prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru v stanovanjskem bloku na območju Trbovelj in sicer kršenja miru po 22.00 uri. Po zbranih obvestilih bo zoper mladoletnega kršitelja podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto v nočnem času v redni kontroli prometa so ustavili voznico osebnega vozila in s preizkusom alkoholiziranosti ugotovili, da je imela 0,64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo v  dnevnem času so zopet prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V nočnem času so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen hitri test za droge; le-ta je pokazal znake prisotnosti THC, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je voznik a odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik

V torek je na Logu v Hrastniku  nekdo poškodoval prednje pnevmatike na osebnem avtomobilu. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

V sredo je v Kisovcu prišlo do poskusa vloma v stanovanjski blok. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Intervenirali so na javnem kraju v Zagorju zaradi spora med dvema osebama. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Zaradi kršitve javnega reda so intervenirali so v zasebnem prostoru v Hrastniku. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Intervenirali so tudi na javnem kraju na Logu v Hrastniku zaradi spora med dvema osebama. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

V petek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila na parkirišču na Dolu pri Hrastniku. Opravljen je bil ogled in nato sledi ustrezen ukrep.

Na območju Trbovelj je moški v pijanem stanju obležal na tleh. Posredovali so policisti, zoper omenjenega pa sledi ustrezen ukrep.

V soboto so v Hrastniku obravnavali kršitelja, ki je omogočil uživanje alkoholne pijače mladoletni osebi. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so prejeli prijavo zaradi glasne glasbe na območju Hrastnika. Zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.

PP Litija

V ponedeljek so policisti sprejeli prijavo tatvine v trgovskem centru  Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V bližini naselja Spodnja Jablanice je občanka padla v potok in se pri tem lažje poškodovala. Zadeva je bila obravnavana kot dogodek.

Na regionalni cesti na relaciji Litija – Zagorje ob Savi prišlo do prometne nesreče (oplaženja med vozili), v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. V nesreči je nastala manjša materialna škoda, voznik tovornega vozila pa je – ne da bi izmenjal podatke – odpeljal s kraja. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Na parkirišču v Litiji se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih avtomobilov. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda in obravnave.

Med nadzorom prometa so v Litiji vozniku osebnega avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test (drugwipe), ki ga je voznik odklonil v nadaljevanju pa je odklonil še strokovni pregled. Vozniku je bila zato prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V torek  je neznani storilec poskušal vlomiti v osebni avtomobil v Ljubljani. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zadeva je zaradi krajevne pristojnosti predana v reševanje policistom PP Ljubljana Bežigrad.

V sredo so policisti obravnavali primer medvrstniškega nasilja. Obveščen je bil pristojni Center za socialno delo. Sledi zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

V Litiji so intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Črni Potok, kjer je bila samoudeležena voznica osebnega avtomobila, ki je vozila z neprilagojeno hitrostjo. Zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo v naselju Javorski Pil,  v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Povzročitelj nesreče je vozil pod vplivom alkohola po nasprotnem smernem vozišču. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o sumu kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

V četrtek so policisti intervenirali v Litija, kjer je občan onemogel v stanovanju. Oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravniško oskrbo. Izdano je bilo potrdilo o vstopu v stanovanje.

Obravnavali so kaznivo dejanje velike tatvine. Ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil in iz vozila odtujil denar. Vlom v vozilo se je zgodil v Ljubljani. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo. Zadeva je zaradi krajevne pristojnosti predana v reševanje policistom PP Ljubljana Vič.

V petek so prejeli prijavo suma storitve kaznivega dejanja velika tatvina – v Litiji je bilo ukradeno tovorno vozilo. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek še ena prijava suma storitve kaznivega dejanja in sicer poskus velike tatvine v naselju Zgornji Log. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V soboto so intervenirali  v bližini naselja Vernek, kjer je občan kuril odpadke. Seznanjen je bil, da je s tem kršil uredbo o odpadkih, sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu po Zakonu o prekrških.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, ki so se pripetile v Kisovcu. V prvi prometni nesreči z majhno poškodbo na udeleženem motornem kolesu so ob izpolnjenih pogojih odstopili od nadaljnje obravnave

V nadaljevanju pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je voznik kombiniranega vozila tujih registrskih oznak trčil v ustavljen avtobus in s kraja odpeljal. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

V sredo so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Za pobeglim voznikom policisti še zbirajo obvestila.

V noči na petek pa so bili policisti obveščeni o zapori ceste Izlake – Kisovec, ki je bila posledica udora kamenja in podrtega drevja. Policisti so zavarovali kraj do odstranitve ovire.

V petek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom in materialno škodo na območju Izlak. Voznik tovornega vozila, ki je s kraja odpeljal, je bil izsleden na območju Maribora, zoper njega je bil izveden prekrškovni postopek.

Zgodila se je tudi prometna nesreča z materialno škodo v Zagorju, v kateri sta bila udeležena avtobus in tovorno vozilo. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih izvedli prekrškovni postopek.

Na območju Kisovca je prišlo do prometne nesreče s pobegom in materialno škodo, kjer je prišlo do oplaženja med vozili. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih izvedli ustrezen ukrep.

V primeru obravnavane prometne nesreče z materialno škodo v Zagorju so policisti udeležencema ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V nedeljo okoli 10.30 pa so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Izlakami in Kisovcem, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila iz smeri Izlak proti Kisovcu, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je trčila v voznico, ki je pravilno peljala nasproti. Obe voznici in njuna dva sopotnika v vozilih so se lažje poškodovali in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v SB Trbovlje. Zoper kršiteljico bo uveden prekrškovni postopek.