V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek so moškemu zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo.

V torek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je voznik s tovornim vozilom trčil v hidrant in s kraja odpeljal. Policisti so voznika izsledili in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

 V ponedeljek so imeli v  postopku mladoletnega voznika mopeda, ki je prekoračil konstrukcijsko omejeno hitrost mopeda (25km/h), zato mu je bil odrejen izredni tehnični pregled.  Zaradi izmerjene prekoračitve končne hitrosti mopeda (92.8 km/h) na tehničnem pregledu, je bilo vozilo zaseženo, zoper mladoletnega voznika pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V torek v nočnem času je policija obravnavala vlome v tri kleti na območju Litije. Na kraju so bila zbrana obvestila, opravljeni ogledi kraja kaznivega dejanja, ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci povzročili za okoli  300 evrov škode; obravnavan pa je bil tudi poskus vloma v hišo na območju Litije. Sledi odstop krajevno pristojni PP Litija, v reševanje.

V sredo čez dan je na območju Trbovelj prišlo do žaljenja in nasilnega vedenja med občanoma Trbovelj. S strani prijavitelja so bila zbrana obvestila, sledi zbiranje obvestil in prekrškovni postopek zoper kršitelja javnega reda in miru.

Prijavljeno je bilo kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe; znani storilec je oškodovanca lažje telesno poškodoval. Sprejeta je bila prijava kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper osumljenca.

V nočnem času so ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.80 mg/l vsebnosti alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve po 24. členu ZPrCP, podan pa bo tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ustavili so  voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen hitri test na droge – test je pokazal pozitiven rezultat in sum vsebnosti prepovedanih snovi v telesu voznika. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je  voznik odklonil, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo  podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V dnevnem času  so policisti prejeli prijavo, da je neznani storilec razbil steklo na vhodnih vratih poslovnega prostora, ter s tem povzročil materialno škodo  za cca 200 EUR. Zbrana so bila obvestila, sprejeta prijava naznanitve kaznivega dejanja ter sledi kazenska ovadba zoper storilca.

Ustavili so  voznika osebnega avtomobila, ki mu  je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.30 mg/l vsebnosti alkohola v litru izdihanega zraka.  Prav tako pa mu je bil odrejen hitri test na droge, ki je pokazal pozitiven rezultat in sum vsebnosti prepovedanih snovi v telesu voznika. Odrejen strokovni pregled, katerega pa je voznik odklonil. Odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so zagorski policisti obravnavali kaznivo dejanje spletne goljufije, s katero je oškodovanec oškodovan za okoli 2.100 evrov.  Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V Kolovratu se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo.  Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Najden mobilni telefon na območju Zagorja, ki pa je že bil vrnjen lastniku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo s samoudeležbo in materialno škodo v Rovah.  Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve 45. člena Zakon o pravilih cestnega prometa.

Tudi v torek se je  v Zagorju zgodila prometna nesreča z materialno škodo.  Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V sredo je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami in pobegom v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper znanega osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči ter zoper njega uvedli tudi prekrškovni postopek za vzrok povzročitve prometne nesreče.

Policisti so v Zagorju ob Savi zasegli cigaretni zvitek zaradi suma na prepovedano drogo (konoplja rastlina). Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek zoper kršiteljico.  

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Savskem mostu v Zagorju.  Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve 58. člena Zakon o pravilih cestnega prometa (pravilo srečanja).

Glede prometne nesreče z materialno škodo in pobegom na parkirišču (za neznanim voznikom in vozilom)  pa policisti še poizvedujejo.  

PP Litija

V torek so policisti intervenirali na vlaku zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva in zoper njega vodijo postopek o prekršku.  

V torek so prejeli tudi prijavo suma nasilja v družini, ki je bilo storjeno v Jevnici. Osumljenemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Policisti bodo o zadevi obvestili pristojno državno tožilstvo.

V sredo je občanka našla bančno kartico v Litiji. Policisti so kartico vrnili lastniku.

V četrtek je bil obravnavan primer, ko je vozniku osebnega vozila v naselju Spodnji Log na vetrobransko steklo priletel manjši kamen iz pred njim vozečega vozila. Nastala je manjša materialna škoda. Zadeva je obravnavana kot prometni dogodek.

Policisti še zbirajo obvestila o primeru, ko je občanka podala prijavo zoper občana, v zvezi kršitve javnega reda. Po zaključku zbiranja obvestil bo zoper kršitelja izveden ustrezen ukrep.