V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja in sicer je neznani storilec poškodoval vetrobransko steklo prijavitelju. Sledi kazenska ovadba.

Obravnavali so tudi dve manjši prometni nesreči, v katerih so se udeleženci dogovorili o krivdi, zato so policisti odstopili od ogledov prometnih nesreč. Obravnavana je bila tudi  prometna nesreča na parkirišču, v kateri povzročitelj ni nudil svojih podatkov ali pa obvestil policije o prometni nesreči, temveč je s kraja nesreče odpeljal.

V večernih urah so ustavili  voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog na sodišče.

V sredo so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, v kateri je prišlo do verbalnega spora med najemnikom in najemodajalcem, kar je privedlo, še do fizičnega obračuna; sledi prekrškovni postopek.

V četrtek so policisti na Novem logu obravnavali prometno nesrečo na parkirišču, v kateri povzročitelj ni nudil svojih podatkov ali pa obvestil policije o prometni nesreči, temveč je s kraja odpeljal.

V popoldanskih urah pa so policisti moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge (konoplja), katera bo poslana na analizo, nakar sledi prekrškovni postopek.

PP Trbovlje

V ponedeljek, okoli 13. ure so bili policisti obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj v večstanovanjskem objektu na območju Trbovelj. Z do sedaj neznanega vzroka je zagorelo v kabinetu stanovanja, kjer sta se nahajali dve starejši osebi. Slednji sta bili zaradi vdihavanja dima odpeljani v ZD Trbovlje.  Policista, ki sta prva prišla na kraj, sta pričela z evakuacijo ljudi do prihoda gasilcev. Gasilci so požar, v katerem je nastalo za več tisoč evrov škode, pogasili. Skupno je bilo iz stavbe evakuiranih okoli 30 ljudi. Poleg omenjenima dvema starejšima osebama je bila zaradi vdihavanja dima nudena zdravniška pomoč desetim stanovalcem in dvema policistoma. Po prvih podatkih življenje nobene od oseb ni ogroženo. Vzrok za nastanek požara še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

V popoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika voznice osebnega avtomobila, ki je trčila v parkirano vozilo, nato pa s kraja odpeljala, ne da bi ustavila oz. oškodovancu nudila svoje podatke. Zoper kršiteljico bo izveden prekrškovni postopek.

V dnevnem času je neznanec poškodoval vhodna vrata stanovanja v Trbovljah in s tem lastnika oškodoval za približno 100 EUR. Za neznancem še zbirajo obvestila.

PP Litija

V ponedeljek je neznani storilec Litiji vlomil v klet stanovanjskega objekta in odtujil orodje. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prav tako v Litiji je neznani storilec iz osebnega avtomobila odtujil registrsko tablico. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo, v kateri je bil samo udeležen voznik osebnega avtomobila. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda

Prijavljena sta bila dva primera povoženja divjadi.  

V torek okoli 6.30 je v Litiji prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila, voznica osebnega avtomobila in voznica e-skiroja. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje po vozišču posebnega prevoznega sredstva (e-skiro). V prometni nesreči je voznica e-skiroja zadobila lahko telesno poškodbo. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Policisti zbirajo obvestila o prijavi suma kaznivega dejanja goljufijaki je bila storjena v Litiji. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V sredo so obravnavali primer, ko je voznik z vozilom, na relaciji Cerovica-Pustov Mlin, trčil v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Tudi v sredo je v Litiji neznani storilec iz osebnega avtomobila odtujil registrske tablice. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek okoli 8. ure je v Litiji prišlo do prometne nesreče (oplazenje z vozili), v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih avtomobilov, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek najdeno gotovino na bankomatu na Izlakah, katera je bila proti zapisniku o najdenih predmetih zasežena. O lastniku še zbirajo obvestila.

Na avtocesti se je zgodila prometna nesreča z udeležbo divjadi.  Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Obravnavan je bil sum kršitve Zakona o orožju v Zagorju ob Savi, kjer je bil nevaren predmet občanu zasežen. Po opravljeni analizi zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

Prejeli so tudi prijavo kaznivega dejanja goljufije preko spleta, s katerim je bila oškodovanka oškodovana za 1.370 EUR.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje spletne goljufije s katero je oškodovanka oškodovana za več tisoč EUR. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so ugriz psa v Zagorju ob Savi, kjer je bilo ugotovljeno, da je pes ugriznil oškodovančevega psa. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli prekrškovni postopek.

Zasegli so prepovedane droge – sum na konopljo rastlino v Zagorju. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.  

V Moravčah se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo.  Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Tudi v sredo je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo – tokrat v Zagorju.  Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V četrtek so na območju Ljubljane izvedli tri zasege prepovedane droge. Po opravljeni analizi zoper kršitelje sledi prekrškovni postopek.

Zgodili so se še trije dogodki v prometu – zaradi vetra je na vozilo padel prometni znak in ga poškodoval, zgodila se je prometna nesreča s pobegom na parkirišču in prometna nesreča z udeležbo psa na Izlakah. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih izvedli ustrezen ukrep.