Poročilo z zasavskih policijskih postaj o tem, kaj so policisti na območju Zasavja še obravnavali poleg rednih nalog v minulem tednu:

PP Hrastnik

V ponedeljek v večernih urah so policisti po prijeti prijavi izdali obvestilo kršitelju, zaradi parkiranja na mestu za invalide.

V torek so policisti ukrepali zaradi nepravilno parkiranih osebnih vozil na pločniku pred šolsko ustanovo.

V popoldanskih urah, so v Brdcah obravnavali prometno nesrečo druge kategorije, do katere je prišlo zaradi kršitve pravil o strani in smeri vožnje. V prometni nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Policisti so pri kontroli po Hrastniku, mlajšemu moškemu zasegli posušeno zeleno rastlino (sum prepovedane droge). Po prejetju analize sledi prekrškovni postopek.

PP Trbovlje

V ponedeljek v večernem času so intervenirali v zasebnih prostorih v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med zakoncema;  policisti o dejanju še zbirajo obvestila.

V sredo so policisti občanu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zoper njega izveden prekrškovni postopek.

V četrtek zjutraj je bila policija obveščena, da je bilo na območju Trbovelj preko noči vlomljeno v prostore javne ustanove in enega izmed društev, od koder so odtujili denar. Povzročili so za okoli 2.100 evrov škode. Osumljenec za dejanje še ni znan, policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Preko noči je neznanec z odstranjevanjem ključavnice kletnih vrat v večstanovanjski zgradbi v Trbovljah vlomil v notranjost kleti in iz nje odtujil električno ročno orodje in s tem lastnika oškodoval za približno 1.700 EUR.

Preko noči je neznanec pristopil do prostorov športnega društva v Trbovljah, kjer je na vzvod skozi vrata vlomil v notranjost in jo pregledal, vendar ni ničesar odnesel.

PP Zagorje ob Savi

V torek so bili policisti obveščeni o sumu kaznivega dejanja lahka telesna poškodba, ki je posledica uporabe solzivca pri prepiru sosedov na Izlakah. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V nadaljevanju pa so policisti še dvakrat posredovali in sicer na območju Kisovca in Hrastnika zaradi nepravilno parkiranih vozil. Na nepravilno parkirana vozila so policisti izdali obvestila o prekršku.

V četrtek so bili policisti obveščeni o sumu kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, ki se dogaja na območju druge policijske uprave. Zadeva bo v nadaljnjo obravnavo odstopljena na krajevno pristojno policijsko postajo.