V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek v dopoldanskem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in sicer je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval lak na vozilu. Policisti o tem še zbirajo obvestila

V torek so policisti od najditelja prejeli bankovec ki ga je našel v bankomatu.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Sledi zbiranje obvestil in podaja kazenske ovadbe zoper storilca.

Na Dolski cesti je nekdo ukradel drva.

Obravnavali pa so tudi poskus vloma v stanovanjsko hišo v Zagorju, kjer je nastala samo materialna škoda, storilec pa ni ničesar odtujil.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti na območju Trojan zaznali črno odlagališče odpadkov. O zadevi so obveščali pristojni medobčinski inšpektorat.

V torek so bili policisti obveščeni, da je občana med vožnjo s skirojem v Zagorju ob Savi napadel pes sprehajalca in ga ugriznil v predel noge. Zoper lastnika psa sledi ustrezen ukrep skladno z določili Zakona o zaščiti živali.

V sredo so bili policisti obveščeni o najdbi denarnice z vsebino na območju Zagorja ob Savi; denarnica je že bila vrnjena lastniku.

Obveščeni so bili tudi o prometni nesreči z manjšo poškodbo na območju Kisovca. Policisti so skladno z 111. členom ZPrCP udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

V četrtek zjutraj so bili obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih na območju Zagorja ob Savi. Policisti so na dve nepravilno parkirani vozili izdali obvestilo o prekršku.

V večernem času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči  z materialno škodo v Zagorju ob Savi. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola (1.05 mg/l alkohola v izdihanem zraku), zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja skladno z določili Zakona o prekrških. Za vzrok prometne nesreče mu je bil izdan plačilni nalog – povzročitev prometne nesreče, podan pa je bil tudi predlog na pristojno sodišče, zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

PP Trbovlje

V ponedeljek zjutraj se je na parkirišču pred večstanovanjsko zgradbo v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.

V popoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča, ker je otrok s kolesom zapeljal iz ceste in nato z vožnjo nadaljeval po površini, ki ni namenjena za promet vozil (stopnice) in pri tem padel ter se poškodoval. Pri vožnji ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade.

Policisti so tudi prejeli prijavo občanke, da je neznanec brez njene vednosti opravil spletni nakup z njeno plačilno kartico in jo pri tem oškodoval za nekaj sto evrov.

V večernem času so dvema osebama na območju Trbovelj zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zoper njiju izveden prekrškovni postopek.

V četrtek so bili obveščeni o sumu zanemarjanja mladoletnih oseb, v primer pa je aktivno vključen pristojni Center za socialno delo. Po vseh zbranih obvestilih bo o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo.

V večernem času smo bili obveščeni, da je neznanec iz trgovine v Trbovljah ukradel več artiklov v manjši vrednosti.

V nočnem času so trboveljski policisti intervenirali pred gostinskim lokalom v Trbovljah, ker naj bi se nahajal moški, ki je imel pri sebi nevarne predmete; predmeti so mu bili zaseženi, zoper moškega pa vodijo postopek o prekršku.