Zasavska kronika: Iz delovnega stroja ukradel 200 litrov goriva

V petek okoli devete ure so trboveljski policisti obravnavali tatvino goriva iz delovnega stroja – čelnega nakladača, znamke Liebher 550, na katerem je na rezervoarju z neznanim orodjem odstranil pokrov in iz njega iztočil 200 l goriva. Zatem je kraj zapustil v neznani smeri. Pri tem je nastala materialna škoda okoli 260 EUR.

 

V soboto zvečer so policisti s PP Trbovlje imeli v postopku voznika neregistriranega kolesa z
motorjem. Vozilo so policisti zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni uji b  predlog na OS Trbovlje. Na večer so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti Zagorje-Trbovlje, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V Hrastniku so bili okrog šeste ure policisti obveščeni, da je v Kisovcu zagorelo osebno vozilo. Na vozilu je nastala manjša materialna škoda, tuja krivda je bila izključena. V soboto popoldne so posredovali zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali, kjer je bilo ugotovljeno, da je pes ugriznil drugega psa, oba pa sta bila spuščena. V zvezi dogodka še zbirajo obvestila. V nedeljo so policisti dvakrat posredovali zaradi podrtega drevja, in sicer na Izlakah ter na lokalni cesti v smeri Čolnišč.

V nedeljo s policisti s PP Zagorje obravnavali II. kategorije na regionalni cesti Zagorje-Kisovec, v kateri so bila udeležena tri vozila. Policisti so z ogledom kraja ugotovili
nepravilno vključevanje v promet voznice, kateri so izdali plačilni nalog. Na kraju posredovali tudi gasilci PGD Zagorje-mesto in GZ Trbovlje. Policisti so med vikendom bili prisotni tudi ob zapori ceste Izlake – Mlinše, zaradi podrtega drevesa. Vzdrževalci ceste so drevo odstranili.