Zasavska kronika: Mladoletnik na vlaku razkazoval orožje

V nedeljo v jutranjih urah so policisti prejeli obvestilo, da naj bi na potniškem vlaku Ljubljana Dobova, moški razkazoval orožje. Policisti so na ŽP Zagorje izsledili moškega in pri tem ugotovili, da je imel 17-letnik pri sebi dejansko predmet, podoben orožju. Po vsej verjetnosti pa gre za imitacijo tega. Predmet mu je bil zasežen in poslan v analizo. Zaradi vznemirjanja potnikov bo zoper mladoletnika podan obdolžilni predlog.

 

V soboto dopoldan so policisti obravnavali tatvino kolesa iz hodnika stanovanjskega bloka v Trbovljah. Odtujeno je bilo moško, gorsko kolo, znamke KTM, oranžno črne barve. Lastnikje oškodovan za okoli 400 evrov.

V nedeljo popoldan so bili obveščeni o poškodovanju vozila v Dobovcu, kjer
je na parkirano vozilo padla veja z drevesa.

Na PP Zagorje ob Savi je občan dostavil mobilni telefon LG Q7, črne barve, ki ga je, 24.8., okoli 7.30 ure, našel v parku dr. Janeza Drnovška. Lastnik ga lahko ob predložitvi ustrezne dokumentacije o lastništvu prevzame na policijski postaji.

Zaradi močnega neurja z vetrom in dežjem, je prišlo do poplavljenja regionalne ceste Orehovica – Izlake. Na kraju so posredovali gasilci in vzdrževalec ceste, ki so zadevo sanirali. Promet je bil za določen čas oviran.

Policisti so obravnavali poškodovanje ometa na stanovanjski hiši s strani znane osebe. Policisti o dejanju še zbirajo obvestila.

V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je voznica osebnega vozila domnevno pri izmikanju kolesarju zaradi napačne strani vožnje kolesarja, trčila v drevo. Policisti še zbirajo obvestila o nesreči. Voznica se v nesreči ni telesno poškodovala.

Policisti so prejeli obvestilo občana o izgubi moške črne denarnice na preklop v okolici naslova Prešernova cesta. Poštenega najditelja se poziva, da denarnico prinese na PP Zagorje ob Savi.

Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi, pri čemer je kršitelj fizično napadel oškodovanca. Po zbranih vseh obvestilih bo kršitelju zaradi kršenja Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog. Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru v eni izmed trgovin na območju mesta Zagorje ob Savi. Ugotovljeno je bilo, da sta vinjena občana žalila in zmerjala prodajalki, ki jima zaradi vinjenosti nista želeli prodati alkoholnih pijač. Kršiteljema je bil zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog.