Zasavska kronika: Na gradbišču v Trbovljah ukradena orodje ter gradbeni material

V Zagorju so policisti obravnavali hujše kršitve v cestnem prometu in sicer voznika, ki je vozil osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznik je pri tem vozil pod vplivom alkohola in prekoračil hitrost vožnje za kar mu je bil izdan plačilni nalog. V nedeljo sta bila na gradbišču v Trbovljah ukradena orodje ter gradbeni material.

Pravtako so v Zagorju obravnavali voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana in odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega sledi obdolžilni predlog. voznika osebnega vozila, ki je prekoračil hitrost izven naselja za več kot dvakrat. Vozniku je prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega sledi
obdolžilni predlog na sodišče. Policisti so obravnavali tudi kršitev javnega reda in miru v Zagorju, kjer so ugotovili, da je kršitelj zaradi parkiranja zmerjal oškodovanko. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Zagorski policisti so obravnavali tudi dogodek, v katerem sta dva spuščena psa plašila čedo ovac. Lastniku psov je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil po Zakonu
o zaščiti živali. Prav tako so policisti našlii črno odlagališče v gozdu in bodo v nadaljnem obvestili pristojne službe.

Policisti s PP Trbovlje so v preteklih dneh obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo. V petek so policisti v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. V soboto pa nesrečo, ki se je zgodila zaradi nepravilnega odpiranja vrat. V petek so bili policisti okrog 10. ure obveščeni, da ob enosmerni cesti v Trbovljah hodi občan in predstavlja navarnost za udeležence v prometu.
Policisti so opitega pešca izsledili in mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog. V nedeljo sta policista ponoči izmerila hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je na regionalni cesti vozil 103 km/h.  Pravtako so v nedeljo na gradbišču v Trbovljah neznani storilci ukradili gradbeni
material in orodje, s čimer so oškodovali lastnika za cca. 500 EUR.

V Hrastniku so soboto dopoldan policisti občanu zasegli snov za kateru sumijo, da gre za prepovedano drogo. Manjša količina snovi je bila poslana v analizo. Občanu pa je bil  zaradi neprimerno zavarovanega psa izdan plačilni nalog.

Glavna cesta II. reda št. 108 (Zasavska cesta), je na odseku od križišča za Šklendrovec proti Trbovljam, še vedno zaprta za ves promet. Obvozi so urejeni, voznike in druge udeležence v cestnem prometu pa policisti pozivajo k strpnosti in pazljvosti pri vožnji. Policija bo v najbolj kritičnih urah nudila pomoč udeležencem v prometu.