Tako kot ponavadi, je bilo tudi v zadnjih dneh delo policistov pestro. Bilo je zaseženih kar nekaj sumljivih substanc, prišlo je do nasilja v družini, kjer bo kršitelju izrečena prepoved približevanja, na delu pa so bili tudi spletni goljufi.

 

PP HRASTNIK
Na policijski postaji Hrastnik so bile te dni kar štirim osebam zasežene snovi, za katere sumijo, da so prepovedane droge, od tega je bila ena od teh oseb mladoletna. Snovi so bile poslane na analizo.

PP TRBOVLJE

– V torek so bili policisti s policijske postaje Trbovlje obveščeni o tatvini lesa v gozdu.Z ogledom je bilo
ugotovljeno da je neznanec požagal in odpeljal 5 smrek. Glede prijave
policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

-Prišlo je tudi do prevrnitve tovornega vozila na gozdni poti. Ugotovljeni je bilo da je občan opravljal prevoz hlodovine na relaciji Završje – Škofja riža ter zaradi razmočenega terena zdrsnil s ceste. V nesrečni ni bil nihče telesno poškodovan.

– Policisti so bili obveščeni o sumih kaznivega dejanja nasilja v družini,
glede na zbrano bo kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja.

– Posredovanje policistov je bilo potrebno tudi v zasebnem prostoru, kjer je pijana oseba razgrajala, ker pa je ob posredovanju nadaljevala s kršitvami, so policisti odredili pridržanje. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

PP ZAGORJE

– Občan je PP obvestil, da ima težave s sosedom. Na kraju ni bilo zaznati
kaznivega dejanja ali prekrška. O zadevi bo obveščen pristojni center za
socialno delo.
– Policisti so na območju Ljubljane trem občanom zasegli prepovedano drogo
– Patrulja je bila obveščena o prom. nesreči I. kategorije s pobegom z manjšo
materialno škodo, v primeru izsleditve povzročitelja prometne nesreče sledi ukrep, prav tako je patrulja posredovala ob prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti z materialno škodo v višini 1500 eurov.

– Prišlo je tudi do tatvine denarnice, ki jo je oškodovanec izgubil na poti iz službe, na Izlakah. Denarnica je bila kasneje najdena, odtujenih pa je bilo 270 EUR gotovine in plačilne kartice NLB.

–  Občanka  je na PP prijavila poskus spletne goljufije. Policisti so ji predstavili samozaščitne ukrepe.