V nedeljo so bili policisti obveščeni o vlomu v cerkev na območju Trbovelj, kjer je vlomilec na še neznan način prišel v notranjost. V petek so bili trboveljski policisti obveščeni o ponovni vnovčitvi ponarejenega bankovca za gostinskem lokalu v Zagorju ob Savi, ponarejeni bankovci so se pojavili tudi v dveh bančnih ustanovah. Policisti svetujejo občanom in vsem pravnim osebam, da izvajajo samozaščitne ukrepe. V Hrastniku so policisti obravnavali pretep dveh oseb zaradi snega.

V soboto je na parkirišču v  Trbovljah neznanec poškodoval vetrobransko steklo na parkiranem vozilu in s tem lastnika oškodoval za 1500 EUR. V nočnem času pa je neznanec v Zagorju iz parkiranega vozila odtujil registrski tablici št. CE 53-63M. V nedeljo so bili policisti obveščeni o vlomu v cerkev na območju Trbovelj, kjer je neznanec na neugotovljen način prišel v notranjost in iz nje odtujil 150 EUR. V ponedeljek je bila policijska postaja znova obveščena o tatvini registrskih tablic. Občan pa je prijavil tudi krajo kolesa znamke Speacialized, katero je imel spravljeno v hodniku bloka. Škoda znaša okoli 1600 evrov.

Čez vikend so zagorski policisti obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je znani storilec, z lažnim prikazovanjem dejstev, oškodovanca okradel za 40.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, kaznivo dejanje pa bo odstopljeno na pristojno policijsko postajo  v nadaljnje reševanje. Obravnavali so tudi neupravičeno slikovno snemanje, na pristojno sodišče bo podana kazenska ovadba.

V ponedeljek so policisti v dopoldanskem času na območju Zagorja ob Savi bili
obveščeni, da so v dveh bančnih ustanovah, pri dnevnih izkupčkih pravnih oseb zaznali tri bankovce za 50 €, za katere se sumi, da so ponarejeni. Policisti so sporne bankovce zasegli ter jih bodo poslali v ekspertizo NFL, v tem času pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POZOR!
Vse občane in občanke, še posebej pa pravne osebe (dnevni izkupički) policija poziva, da so pri denarnem poslovanju še posebej previdni in pozorni, saj je v zadnjem obdobju zaznati, da se v obtoku pojavljajo ponarejeni evrski bankovci, predvsem v apoenski vrednosti 50 €. Tako policisti vsem priporočajo izvajanje samozaščitnih ukrepov, s katerimi se boste tovrstnih vnovčitev obvarovali (pisalo detektor, samodejni detektor ponarejenih bankovcev, indikator bankovcev, …). V primeru zaznave ponarejenega bankovca je potrebno obveščanje policije.

V ponedeljek je na PP Zagorje občanka prijavila pogrešano žensko denarnico iz tekstila roza barve, ki jo je izgubila na relaciji Ljubljana – Zagorje ob Savi. V njej je imela bančno kartico in osebno izkaznico. Morebitnega najditelja pozivamo, da najdene predmete prinese na PP Zagorje ob Savi, da se bodo dokumenti lahko vrnili lastnici.

V Hrastniku so policisti v soboto obravnavali spor in pretep med dvema osebama
zaradi čiščenja snega. V pretepu sta bila oba poškodovana in odpeljana v SB
Trbovlje.