Zasavska kronika: Pijan izgubil ravnotežje in padel v potok

V petek so bili trboveljski policisti obveščeni, da je občan padel v potok. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan sedel na podporni zid nad potokom, zaradi opitosti pa je izgubil ravnotežje ter padel v potok. Slednjega so oskrbeli reševalci ZD Trbovlje in ga odpeljali v bolnišnico.  

V sobotnih popoldanskih urah so policisti v Trbovljah ustavili kolesarja, ki ukazov ni upošteval in izkoristil strmo in gosto poraščeno brežino za pobeg. Kolo je bilo zavarovano in pripeljano na policijsko postajo. Po vseh zbranih obvestilih tekom dopoldneva se je izkazalo, da je bilo dotično kolo prejšnjo noč dejansko ukradeno. Policisti so vrnili kolo lastniku in nadaljujejo z zbiranjem obvestil za preiskavo kaznivega dejanja tatvine.

Policisti s PP Trbovlje so tekom sobote policisti obravnavali kar nekaj nepravilnih parkiranj. V prvem primeru je šlo za mestno ulico, mestni ulici,v drugem primeru pa je je voznik osebnega avtomobila zaparkiral garažo in onemogočil dostop. V nočni kontroli pa so ustavili voznika, ki je vozil hudo vinjen.

Hrastniški policisti so čez vikend obravnavali najdbo denarja na bankomatu v Kisovcu. Na
podlagi dokazil, je bil lastniku denar kasneje predan. Policisti so obravnavali tudi tatvino denarnice z vsebino v gostinskem lokalu na območju Zagorja ob Savi. Lastnica je bila oškodovana za približno 100,00 EUR.

Na območju Zagorja so policisti obravnavali tudi prometno nesrečo z visoko materialno škodo. Opravili so ogled kraja nesreče, po nestrokovni oceni pa je nastalo za okoli 2.500,00 EUR materialne škode.

OBVESTILO ZA JAVNOST:

Glavna cesta II. reda št. 108 (Zasavska cesta) je na odseku od križišča za Šklendrovec proti Trbovljam še vedno zaprta za ves promet.

Ker je zaradi zapore glavne ceste II. reda št. 108, obvoz za vsa vozila urejen skozi Zagorje ob Savi in sicer po Regionalni cesti I. reda št. 221 (Zagorje – Bevško – Trbovlje), policisti vse voznike in druge udeležence v cestnem prometu pozivajo k strpni in preudarni vožnji. Na omenjeni regionalni cesti, kjer poteka obvoz, poteka tudi promet tovornih vozil in skupin vozil, zaradi česar lahko ob srečanju dveh tovrstnih vozil na izpostavljenih ožjih odsekih regionalne ceste, prihaja do bistveno počasnejše vožnje od dovoljene. Policisti bodo na obremenjenem odseku Regionalne ceste v najbolj kritičnih urah izvajali posamezne nadzore cestnega prometa.