Zasavska kronika: pijan obležal kar v zdravstvenem domu

Zasavski policisti v prazničnih dneh pestro preživljajo izmene. Poleg nesreče s pobegom v Litiji, ter ponarejenega denarja, so obravnavali tudi nekaj odvzemov vozniških dovoljenj zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Posredovali pa so tudi v zdravstveni ustanovi, kjer je obležal pijan občan, ki se z mesta ni hotel odstraniti.

V torek so policisti obravnavali tri kazniva dejanja ponarejanja denarja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na območju mesta Zagorje v treh poslovalnicah unovčil skupno štiri ponarejene bankovce za 50 EUR. Po zbranih obvestilih bo na pristojno ODT podana kazenska ovadba.
Izvajale so se aktivnosti v zvezi izsleditve neznanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo na obomčju Litije in s kraja odpeljal. Neznani storilec je tekom noči med 23 in 24.  na območju Kisovca, iz osebnega avtomobila ukradel registrski tablici in z dejanjem oškodoval lastnika za 40,00 EUR.

Policisti so pri nadzoru gostinskih lokalov na območju Zagorja dvema osebama zasegli snov za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Patrulja je bila tudi napotena v enega izmed lokalov v Zagorju, kjer naj bi se gostje prišlo do prepira in potencialnega pretepa. V nočnem času je v Zagorju zagorel manjši smetnjak za smeti. Gasilci so ogenj pogasili, policisti pa so dogodek ustrezno evidentirali.

V sredo so policisti so posredovali v zdravstveni ustanovi, kjer se je  nahajal pijan
občan, ki je z alkoholno pijačo ležal na hodniku, ter se ni hotel odstraniti. Izdan mu je bil plačilni nalog. Policisti so odvzeli vozniško dovoljenje kršitelju, ki je vozil OA Citroen Xsara, pod vplivom alkohola (0,83mg/l), vozniško dovoljenje je bilo odvzeto tudi kršitelju, ki je vozil OA Citroen C4 in je napihal 0,66 mg/l. V Hrastniku so v sredo policisti obravnavali tatvino denarnice z dokumenti. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnico za približno 70 EUR.