V preteklih dneh so zasavski policisti obravnavali prometno nesrečo, katero je povzročil alkoholiziran voznik, ki je vozil v napačno smer, obravnavali so vandalizem z razbijanjem stekla ter vlom v stanovanjsko hišo ter prijeli kar dve prijavi o napadu psov, ki s strani lastnikov niso bili primerno zavarovani. Posredovali pa so tudi pri požaru drvarnice, v katerem je nastalo za 5000 evrov škode.

V ponedeljek je v Trbovljah neznanec preko noči z razbitjem stekla na stanovanjski
hiši vlomil v notranjost. Za neznancem policisti zbirajo obvestila. V nočnem času je 58-letnik izvajal nasilje nad bivšo ženo  zaradi  česar  je pristal v priporu. Prav tako so policisti  zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in 26-letni kršiteljici izrekli opozorilo.

V torek je preko noči neznanec  v Trbovljah v steklo stanovanja vrgel kamen in ga razbil ter s tem lastnici povzročil materialno škodo v vrednosti 100 eurov.

V sredo je občan v mestnem parku v Trbovljah našel 4 cilindrične ključe z obeskom, ki ima napis  “RAVCORE”. Policisti lastnika pozivajo, da se zglasi na PP Trbovlje, kjer
lahko ključe prevzame.

V popoldanskem času so bili policisti obveščeni, da sta v Trbovljah psa napadla in poškodovala 53-letnika. Ugotovljeno je bilo, da mladoletni skrbnik psov, le teh ni primerno zavaroval, zaradi česar sta mu pobegnila in napadla občana. Prav tako je policijska postaja Trbovlje prejela prijavo 53-letne občanke, da sta jo dne 27. 12. 2018 v Trbovljah napadla dva psa. Ugotovljeno je bilo, da 49-letnik ni primerno zavaroval svojih psov, zaradi česar bo zoper njega izveden postopek. V večernem času je patrulja intervenirala v Trbovljah, kjer je 31-letnik, ki je bil  pod  vplivom alkohola, pozival občane k pretepu in jih žalil ter kljub ukazom  policistov s kršitvijo ni prenehal, zaradi česar je bil pridržan, izrečena pa mu je bila tudi globa. Pri tem mu je bila zasežena tudi neznana snov,  za katero  sumijo, da je prepovedana droga.

V ponedeljek so v popoldanskem času v Kisovcu policisti s PP Zagorje zavarovali pristanka helikopterja. V popoldanskem času so policisti v Zagorju preiskovali prometno nesrečo, ki se je pripetila zaradi nepravilne smeri vožnje voznika osebnega vozila. Pri pozvročitelju prometne nesreče, je bila ugotovljena tudi prekoračena stopnja alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi vzroka povzročitve prometne nesreče, zaradi vožnje pod vplivom alkohola, pa mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, moral pa se bo zglasiti tudi na sodišče.

V torek, v jutranjem času so bili na prireditvenem prostoru pri PGD Zagorje – mesto –
najdeni cilindrični ključi z obeskom, ki se nahajajo na PP Zagorje ob Savi. Morebitnega lastnika pozivamo, da najdene predmete po dokazilu o lastništvu prevzame na policijski postaji.

 

V popoldanskem času so bili policist obveščeni o požaru drvarnice v Polšini. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je v požaru nastalo za približno 5.000 € materialne škode.
.