Zasavska kronika: Posekal drevo in ga ukradel

V Trbovljah je neznanec v petek vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje ukradel nakit in denar ter s tem lastnika oškodoval za 6.000 EUR. Obravnavali so tudi voznika, za katerega je bilo ugotovljeno, da je imel v organizmu kar 1.10 mg/l alkohola.
Policisti s PP
Zagorje so v ponedeljek obravnavali goljufijo, pri kateri je oškodovanec preko spleta prodal artikel, kupnine v višini 880 EUR, pa kljub večkratnem pozivanju ni prejel.

V Hrastniku so v preteklem vikendu policisti trem osebam zasegli snov, za katero
sumijo, da je prepovedana droga. Snov je bila poslana v analizo. Danes so v nočnih urah intervirali pri obračunu med moškim in žensko. Ženska je razmetavala kante, ter udarila moškega, ta pa je bil pri tem lažje poškodovan.

V Zagorju so bili policistii obveščeni s strani občana, da mu je znanec posekal drevo in ga odtujil. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba. Zabeležili so tudi izgubo rjave denarnice, v kateri je bila večja vsota gotovine.

Policisti poštenega najditelja pozivajo, da najdeno denarnico dostavi na najbližjo policijsko enoto al pokliče na brezplačno številko 113.

Policisti so posredovali tudi pri kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu, kjer je moški, ki je bil pod vplivom alkohola vpil in kričal, ker ga natakarica ni želala postreči z alkoholno pijačo. Kršitelj je s kraja pred prihodom policistov odšel, naknadno mu bo izrečen ukrep.

Hrastniški policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je kršitelj
trčil v prometni znak in poškodoval vozilo.  Posredovali so tudi pri zadimljenosti stanovanjskega bloka, kjer je bilo ugotovljeno, da je starejša oseba v stanovanju zažgala večerjo. Do ogrožanja ljudi ali premoženja ni prišlo, stanovanje pa je bilo s strani
gasilcev PGD Hrastnik prezračeno.

Interverali  so tudi pri povzročitvi splošne nevarnosti in grožnji, saj je bilo ugotovljeno, da sta se osumljenec in prijavitelj med vožnjo vozila sprla. Pri čemer je osumljenec ogrožal varnost voznika. Prišlo je tudi do fizičnega obračunavanja.