Zagorski policisti so v nedeljo dobili informacije o divjem odlagališču na brežini reke Save. Policisti so si odlagališče ogledali ter o tem obvestili pristojno higiensko službo in Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje. Ponovno pa tudi opozarjajo voznike na akcijo VOZIŠ? in na poostren nadzor nad uporabo mobilnega telefona med vožnjo.

V dopoldanskem  času se je na območju Izlak neznan moški predstavljal kot delavec enega izmed podjetji na območju Zagorja in občanom ponujal sklenitve pogodb o dobavi električne energije. Policisti so opravili razgovor z naznaniteljico ter opravil pregled ožjega in širšega območja pri tem pa neznanega moškega niso našli.

Na območju Trbovelj so bili v ponedeljek policisti obveščeni o neznancu, ki naj bi beračil na vsiljiv način. Pri pregledu območja oseba ni bila izsledena.

NAJDENO IN POGREŠANO
Na Policijsko postajo Zagorje se je zglasil občan ter policistom izročil najdeno stvar – mobilni telefon znamke Sony Xperia črne barve v etuiju, ki ga je našel na območju mesta Zagorje. Morebitnega lastnika na postaji pozivajo, da lahko najdeno stvar ob predložitvi ustrezne dokumentacije o lastništvu prevzame na Policijski postaji Zagorje ob Savi. Na postaji je bila prav tako prijaviljena izgubljena registrska tablica LJ 676-PA, ki pripada
osebnemu avtomobilu  na relaciji Polšnik – Trojane.

Morebitnega najditelja registrske tablice pozivamo, da o najdbi obvesti policiste ali pa jo prinese na Policijsko postajo.

AKCIJA KADAR VOZIŠ, NE UPORABLJAJ TELEFONA!

Telefoniranje  med vožnjo, je med slovenskimi vozniki vse bolj prisotno. Ti se žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom, bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega, lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo.

Motnje pozornosti med vožnjo, kamor  štejemo tudi uporabo mobilnih telefonov, so lahko tudi dejavnik nastanka prometnih nesreč. Po nekaterih tujih raziskavah, je tveganje za nastanek prometne nesreče kar štirikrat večje, če med vožnjo govorimo po telefonu.
Slovenska zakonodaja telefoniranje med vožnjo dovoljuje, a le v primeru, če je v vozilo vgrajena naprava za prostoročno telefoniranje. Kljub temu pa v policiji svetujejo, da med vožnjo ne telefonirate, saj je vožnja aktivnost, ki ji moramo posvetiti vso našo pozornost!

V primeru nujne uporabe mobilnega telefona, je zato najbolj varno, da se ustavite  na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujete šele, ko končate s pogovorom.