Vas zanima, kaj vse so zasavski policisti obravnavali poleg svojega rednega dela? Tokratni seznam dogodkov je precej obsežen …

PP Hrastnik

Policisti so bili obveščeni o vlomu v prostore društva; v omenjenem kaznivem dejanju je nastalo za okoli 2.500 EUR materialne škode.

V dveh primerih so policisti zasegli snovi, za katere sumijo, da bi lahko bila prepovedana droga. Snov je bila poslana v analizo, sledita seveda prekrškovna postopka. V enem primeru so policisti osebi zasegli večje število paketov z neznano snovjo, katere je imel pripravljene za nadaljnjo prodajo.

Uspešno se je končala akcija obvestila o tatvini električnih vodnikov. Policisti so osumljenca
izsledili, ter mu zasegli predmete. Lastnik predmetov je bil z navedenim dejanjem za nekaj 10 eur.

Policisti še vedno zbirajo informacije o prometni nesreči s pobegom, ki je bila prijavljena v  sredo<; neznani voznik je med 18. uro 25. 1. 2022 in 12.00 uro 26. 1. 2022 trčil v zadnji desni del parkiranega vozila. Pri tem je nastala škoda v višini 300 EUR.

Policisti v Hrastniku so obravnavali tudi vlom v hišo, od koder je nepridiprav odnesel gotovino in nakit – škoda znaša okoli 500 evrov.

PP Trbovlje

Trboveljski policisti so v ponedeljek obravnavali tatvino pohištva iz zaprtega javnega prostora v višini 650 EUR. O neznancu in dogodku policisti še zbirajo informacije.

V ponedeljek je neznanec poškodoval napravo pri avtopralnici in pri tem napravil škodo v višini 500 EUR.

Tudi v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče s pobegom – neznanec je trčil v parkirano vozilo prijavitelja in povzročil materialno škodo, ki znaša približno 1000 EUR.

Pri kontroli prometa so policisti med drugimi ustavili tudi mladoletnega voznika mopeda, za katerega se je izkazalo, da vozi tehnično neizpravno vozilo. Zoper mladoletnika sledi
obdolžilni predlog, o kršitvi so bili seznanjeni tudi njegovi starši.

A to niso bile vse ugotovitve, ki so jih trboveljski policisti potrdili pri kontroli cestnega prometa.  V dveh primerih so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sta odklonila strokovni pregled, saj je preliminarni test pokazal prisotnost prepovedanih drog; zato jima je bila prepovedana nadaljnja vožnja, sledi tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Policisti pa so ustavili tudi voznika, ki mu je bila prejšnji dan prepovedana nadaljnja vožnja. Ker je kršil določila Zakona o pravilih cestnega prometa, mu je bilo zaseženo motorno vozilo.

Policisti so ukrepali tudi v primeru obvestila o nepravilnem parkiranju pred okrajnim
sodiščem.

Uspešni pa so bili tudi v treh primerih, ko so občanom zasegli snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo.

PP Litija

Na področju policijske postaje Litija so policisti obravnavali primera nasilja v družini in primer kaznivega dejanja groženj.

Obravnavali so tudi spor zaradi lastništva parcele in sečnje gozda na njej. Ker v primeru
niso bili zaznani elementi uradno pregonljivih kaznivih dejanj, so bili udeleženci napoteni na zasebno tožbo.

Na podlagi odredbe  je bila opravljena hišna preiskava na objektu v Litiji in na območju Logatca; zasežena je bila manjša količina prepovedane droge – konoplja  rastlina in naboj.

Na območju Dol pri Litiji, je bil ustreljen jelen in zato so policisti obravnavali sum na kaznivo dejanje nezakonitega lova. Policisti še zbirajo obvestila. o ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Divjad je bila udeležena tudi v prometni nesreči;  ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od ogleda.

V Ribčah je bila ustavljena voznica, ki je vozila brez veljavnega  vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo zaseženo, obdolžilni predlog na sodišče sledi.

PP Zagorje ob Savi

Na policijski postaji v Zagorju je občanka prijavila sum kaznivega dejanja izsiljevanja preko spletnih aplikacij. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo iz objektivnega razloga (v vetrobransko
steklo priletel manjši kamen).

V ponedeljek se je v večernih urah na cesti Zagorje – Izlake zgodila prometna nesreča. Policisti še zbirajo informacije o povzročitelju nesreče, ki je vozil po napačni strani ceste in po nesreči, v kateri je nastala manjša materialna škoda, odpeljal s kraja nesreče.

Torkov dogodek priča o tem, da v Zasavju še živijo pošteni ljudje. Občan iz Zagorja je v dopoldanskem času na bankomatu našel pozabljen denar in ga odnesel na policijo. Policisti bodo poskušali najti lastnika in mu vrniti pozabljen denar.

V torek zvečer pa so bili policisti obveščeni o tatvini ročne torbice z vsebino.

V sredo zjutraj je na parkirišču v Zagorju prišlo so prometne nesreče s pobegom s kraja dogodka. Policisti pobeglega voznika še iščejo.

V četrtek so izdali obvestila o prekršku  voznikom avtomobilov, ki so pustili nepravilno parkirana vozila na intervencijskih površinah.

Mlajšemu občanu pa je bila zaradi suma na prepovedano drogo zasežena rastlinska snov, ki je poslana v nadaljnjo analizo. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.