Zasavska kronika: Trčil v betonski zid in pobegnil

V sobotnem jutranjem času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v bližini Kopališke ulice v Zagorju, kjer je neznani voznik z vozilom trčil v betonski zid, vozilo pustil na kraju prometne nesreče, voznik pa je kraj zapustil. Policisti so z zbiranjem obvestil voznika našli, ter uvedli prekrškovni postopek. Voznik in potnik sta se v prometni nesreči telesno poškodovala.

 

V dopoldanskem času so bili policisti obveščeni o nepravilnem parkiranju vozil na tržnici Zagorje ob Savi. Policisti so zaznali povečan promet ob tržnem dnevu, ugotovili dve kršitvi nepravilnega parkiranja in ustrezno ukrepali.

V nedeljo so policisti v dopoldanskem času prejeli prijavo občana, da ga je v Kisovcu znana oseba na javnem kraju z roko udarila v predel obraza, nato pa s kraja dogodka odšla. Policisti glede kršitve Zakona o javnem redu in miru zbirajo potrebna obvestila.

V petek so na Trgu revolucije v Trbovljah policisti obravnavali prometno nesrečo. Do nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja pravil o prednosti. Pri trčenju je na osebnih avtomobilih nastala materialna škoda za približno 1.000 €. Policist je kršitelju na kraju izdal plačilni nalog.

Policisti so v Trbovljah obravnavali poškodovanje tovornega vozila. Lastnik je policistom naznanil, da mu je tekom noči neznanec na vozilu prerezal cerado tovornega prostora. Pri tem je nastala materialna škoda za 200 €. Policisti zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

V nedeljo so trboveljski policisti pri kontroli cestnega prometa obravnavali voznika mopeda, ki je odklonil strokovni pregled zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom mamil.
Policisti bodo za voznika podali obdolžilni predlog.

Prav tako so zagorski policisti so pri nadzoru cestnega prometa v Zagorju ob Savi v dopoldanskem času ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je storil več cestno
prometnih prekrškov. V postopku z voznikom, je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil, zato mu je bilo vozilo začasno zaseženo, zoper njega bo vložen obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Prav tako so policisti vozniku v policijskem postopku zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden ustrezen prekrškovni postopek.

V popoldanskem času se je na policijski postaji zglasil občan ter naznanil, da mu je neznani voznik v Trbovljah ali pa v Zagorju ob Savi na parkirišču, poškodoval parkiran osebni avtomobil.

V večernem času se je na policijski postaji zglasil občan ter naznanil, da je na enem izmed bankomatov našel denar. Policisti so denar prevzeli v hrambo in zbirajo obvestila  z namenom ugotovitve lastnika.