Zasavska kronika: V Hrastniku med hišno preiskavo zasegli drogo in pištolo

Hrastniški policisti so  imeli v začetku tega meseca v postopku mlajšega moškega iz Hrastnika, ki je imel pri sebi prepovedano drogo, pripravljeno za preprodajo. Policisti so ga zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa z mamili pridržali, nato pa po pridobljeni odredbi sodišča pri njem opravili še hišno preiskavo.

 

Poleg zasežene droge v postopku je bila pri hišni preiskavi najdena še pištola za katero se sumi, da je prepovedano orožje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh ugotovitvah zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Trboveljski Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, policisti pa so povzročiteljici izdali plačilni nalog. Obravnavali so tudi prometno nesrečo, v kateri je bila samoudeležena
voznica osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani vožnje, povzročiteljica je prav tako dobila plačilni nalog.

Policisti s PP Zagorje so bili obveščeni, da tujci v naselju Čolnišče prodajajo posodo, ter da so se odpeljali proti Zagorju. Policisti so pregledali območje, vendar navedenih oseb niso izsledili.

V okolici Zagorja je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil hladilnik, televizor in alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.