Zasavska kronika: V preteklih dneh v Zasavju dve hudi prometni nesreči

V petek, okoli 11. ure, se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda udeležena 35 letni voznik osebnega vozila in 18 letni kolesar. Slednji je trčil v osebno vozilo, ki je ustavilo pred prehodom za pešce in omogočilo prečkanje pešcu. V soboto se je na glavni cesti v Zagorju pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila dva udeleženca huje poškodovana, tretji pa lažje.

 

Kolesar se je v nesreči huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Trbovlje in nato v UBKC Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah prometne nesreče bodo policisti zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.

V petek, okoli osme ure so imeli policisti s PP Trbovlje v postopku voznika osebnega vozila,
ki je odklonil strokovni pregled na prepovedane droge. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Zagorski policisti so v petek na območju na Izlakah obravnavali prometno nesrečo v kateri sta biliudeleženi dve vozili. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, dve osebi sta utrpeli lahke telesne poškodbe, nastalo pa je za 3000 evrov materialne škode. Zoper povzročiteljico pa sledi ustrezen ukrep.

V večernem času je na območju mesta Zagorje ob Savi prišlo do nasilja, pri čemer je ena oseba utrpela lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba. Zagorski policisti so priskočili na pomoč policistom PP Celje, ki so iskali mladoletno osebo. Oseba je bila naknadno izsledena.

V soboto, v večernih urah se je v Zagorju ob Savi na glavni cesti pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, dve osebi sta utrpeli hude telesne poškodbe, ena pa lahke. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 18-letni voznik osebnega vozila vozil po glavni cesti od Litije proti Zagorju.
Kjer vozišče poteka iz levega v desni ovinek, pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal desno preko betonskega robnika na travnati usek, trčil v cestni količek, nato pa zapeljal nazaj na nasprotno smerno vozišče in trčil v 57-letno voznico osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala po svojem smernem vozišču. Povzročitelj in voznica sta se huje poškodvala, potnik v vozilu udeleženke pa je utrpel lahke telesne poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti pri udeležencih je bil negativen.

V Nedeljo je bilo v Zagorju obravnavano kaznivo dejanje tatvine mobilnega telefona.
Policisti so osumljenca izsledili, prav tako je bil najden mobilni aparat. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba.