Zasavska kronika: V Zagorju zasegli droge in denar, ter pridržali osumljenca

VIR: PU Ljubljana

Policisti PP Zagorje ob Savi so v ponedeljek pri nadzoru varnostno obremenjenega območja v Zagorju ob Savi občanu, na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku, zasegli večjo količino prepovedane droge (Konoplja – rastlina, AMFETAMIN, tablete v kateri je prepovedana droga MDMA). Prav tako pa je imel občan pri sebi 500 evrov gotovine, za katero obstaja sum, da je bila pridobljena s kaznivim dejanjem.

Osumljencu kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, je bila odvzeta prostost, policisti pa so nadaljevali z zbiranjem obvestil.  Včeraj je bila na podlagi Odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani, pri osumljencu opravljena hišna preiskava, kjer drugih predmetov ni bilo najdenih. Osumljencu je bilo pridržanje odpravljeno in bo zoper njega, na pristojno Okrožno državno tožilstvo vložena kazenska ovadba.

Včeraj okoli 20.30 so hrastniški policisti obravnavali prometno nesrečo v Lazah pri Vačah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik s tovornim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v potok. V nesreči je nastalo za okoli 1.100 EUR materialne škode. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Okoli 9.30 soobravnavali tudi poškodovanje vozila na parkirišču v Gaberskem. Policisti
nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Poškodovano je bilo tudi vozilo na parkirišču Gimnazijske ceste v Trbovljah.

Obravnavali so kršitev javnega reda nedovoljenega beračenja v Trbovljah. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi Prijavo kaznivega dejanja nasilja v družini, kjer so policisti izrekli
prepoved približevanja, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil ter nekaj kršitev javnega reda v Trbovljah.