V soboto, okrog sedme ure zvečer so bili policisti PP Hrastnik obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Iz stanovanjske hiše je neznani storilec odtujil zlatnino in gotovino, ter s tem oškodoval lastnico za 4.500 EUR. Policisti znova opozarjajo na preventivne ukrepe v v času praznikov in prireditev na prostem, saj se takrat povečuje število kriminalnih dejanj.

Poleg vloma so bili policisti s PP Hrastnik včeraj okrog šeste ure obveščeni o prometni nesreči s pobegom, v kateri je neznani storilec zaradi vožnje po levem smernem vozišču
trčil v nasproti vozeče vozilo, ter s kraja pobegnil. V nesreči je nastalo za okoli 700 EUR materialne škode.

Zagorski policisti so bili v petek obveščeni o tatvinah v trgovini. O kaznivih dejanjih še zbirajo obvestila in pišejo kazenski ovadbi. V soboto je bila patrulja zagorskih policistov obveščena o požaru v savni, obravnavali pa so voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, brez vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli. Pravtako so posedovali v nočnem klubu, kjer je prišlo do pretepa. Včeraj se je na PP Zagorje zglasil občan, ki je prijavil goljufijo. Policisti še zbirajo nadaljne dokaze.

Policija svetuje:

  • Preden odidete od doma, si dobro oglejte okolico stanovanjske hiše.
  • Bodite pozorni na osebe, ki se zadržujejo v vozilih oziroma v okolici vaše hiše in “običajno ne sodijo” v vašo ulico. Zapomnite si znamko vozila, barvo, registrsko tablico in druge podrobnosti na vozilu. O sumljivih osebah in vozilu takoj obvestite policijo na intervnentno številko 113. Osebe si dobro oglejte in operaterju sporočite opis.
  • Ko odidete od doma poskrbite, da pustite prižgano kakšno luč oz. televizor, s čimer hiša daje videz nezapuščenosti oz. neizpraznjenosti.
  • Zlatnine in denarja ne hranite v spalnici (nočna omarica in podobno) in si raje izberite kakšno drugo, atipično, mesto hranjenja (npr. kuhinja, klet), saj storilci največkrat pregledajo spalnice in dnevne sobe oškodovanih.