V pondeljek okrog 12. ure so bili hrastniški policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, ter iz nje odtujil zlatnino. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 4.000 EUR.

Trboveljski policisti so bili v ponedelje obveščeni tudi o poškodbi inventarja in zabojnikov. Ugotovili so, da je do sedaj neznani storilec na tržnici poškodoval pet stolic, pred osnovno šolo pa dva zbiralnika odpadkov. Pri tem je nastalo za okoli 500 evrov škode.

Včeraj ob jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo v Hrastniku. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. V njej je nastalo za okoli 5.200 EUR materialne
škode, ena oseba pa je iskala zdravniško pomoč. V torkovem dopoldanskem času je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo.

Policisti so bili obveščeni tudi o sumu kaznivega dejanja goljufije preko spleta, ko je oškodovanec preko spleta kupoval glasbeni inštrument, pri tem pa ga je neznanec ogoljufal za 870 EUR. O tem bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Policisti svetujejo: Bodite previdni pri nakupih preko interneta, posebaj pozorni in ne
nasedajte lažnim oglasom o prodaji različnega blaga (računalnikov, osebnih vozil in drugih tehničnih predmetov) preko spletnih strani. Več na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu