Zasavska kronika: Vlomil v vrtno uto in odnesel orodje

V četrtek v dopoldanskih urah so policisti PP Hrastnik prijeli dva državljana Srbije zaradi vloma v stanovanjsko hišo. Moška, ki sta bila opažena s strani občanov, sta pri sebi imela vlomilska orodja in predmete. Po dosedanjih podatkih sta lastnika oškodovala za več kot 1000 evrov. 

V Hrastniku so bili obveščeni o kaznivem dejanju velike tatvine – vlom v vrtno uto, pri čemer je neznani storilec oškodovancu odtujil vrtno – kmetijsko in drugo orodje. Policisti
kaznivo dejanje še preučujejo.

V četrtek se je na PP Zagorje zglasil občan, ki je prejšnji dan na območju Izlak izgubil kontaktni ključ vozila znamke Ford Ranger.

Morebitnega najditelja pozivajo, da izgubljeni predmet prinese na PP Zagorje ob Savi, da se lahko vrne lastniku.

V večernem času so bili policisti na območju Trbovelj policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Po opravljenih razgovorih ter zbranih obvestilih, je bila kršitelju izrečena predpisana globa ter izdan plačilni nalog.

V jutranjem času so policisti na RC 221 (Hrastnik pri Trojanah) preiskovali prometno nesrečo. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznica zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčila v dvignjen betonski robnik in nato še v drog javne razsvetljave. Povzročiteljici so policisti izrekli predpisano globo ter ji izdali plačilni nalog.

POLICISTI OPOMINJAJO:

Telefoniranje  med  vožnjo je med slovenskimi vozniki vse bolj prisotno. Žal se premalo zavedamo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša našo zbranost. Zaradi tega lahko spregledamo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovemo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo.

Varnostni pas rešuje življenja;

V policiji si prizadevajo, da bi čim več voznikov uporabljalo varnostni pas. Pri najhujših prometnih nesrečah namreč vedno znova ugotavljajo, da bi bile lahko posledice bistveno blažje, če bi vozniki in potniki v vozilu dosledneje uporabljali varnostni pas.