Zasavska kronika: Vlomilci na delu

V petek, 3. 5. so trboveljski policisti obravnavali vlom v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino, nakit in osebne predmete ter s tem lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V soboto pozno popoldan so policisti s PP Trbovlje obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Ugotovili so, da je prišlo do spora in pretepa med štirimi osebami, pri čemer je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Policisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

V nedeljo so bili policisti obveščeni o dveh prometnih nesrečah s pobegom na parkirnem
prostoru in v obeh primerih zbirajo dodatna obvestila.

V petek v dopoldanskem času so bili policisti s PP Zagorje obveščeni o prometni nesreči. Prišlo je do povoženj divjadi na regionalni cesti pri Orehovici. Pri tem je nastala materialna škoda. V popoldanskem času so bili policisti obveščeni, o tem kako je občan nedovoljeno
odlagal odpadke na začasno deponijo. Policisti so kršitev dokumentirali, ter zoper kršitelja vložili predlog drugemu prekrškovnemu organu.

V soboto v dopoldanskem času so policisti obravnavali poškodovanje stekel na oknu in vratih javnega zavoda v Zagorju ob Savi. Upravičeni predlagatelj je zoper neznanega storilca vložil predlog za pregon, policisti pa zbirajo obvestila zaradi poškodovanja tuje stvari.

V nedeljo v popoldanskem času je na območju Kisovca prišlo do prometne nesreče z
udeležbo voznika kolesa in osebnega avtomobila. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je na krmilu nepravilno vozil potnika in ni prilagodil hitrosti vožnje in je trčil v parkiran osebni avtomobil. Zoper povzročitelja bo uvedenem prekrškovni postopek. Na območju Zagorja ob Savi so policisti občanu zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. V primeru da se z analizo sum policistov potrdi, bo zoper kršitelja uveden postopek.

V večernem času so bili policisti so bili obveščeni o vžigu saj v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci so požar pogasili, materialna škoda pa pri dogodku ni nastala.

V soboto so hrastniški policisti so v Dolu pri Hrastniku obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi nepravilne strani vožnje trčil v parkirano vozilo.