V torek, okrog osme ure zjutraj so bili hrastniški policisti obveščeni, da je bilo vlomljeno v več vrstnih garaž iz katerih je bilo odnešeno orodje, agregat, ter akumulatorji. S tovrstno tatvino je neznani storilec oškodoval lastnike za 1.350 EUR. Policisti krajo še preiskujejo, obenem pa opozarjajo na prihajajoči čas praznikov in prireditev na prostem, saj takrat število vlomov v stanovanjske hiše naraste.

Policisti so v ponedeljek v Zasavju obravnavali tudi prometno nesrečo v kateri je bila zbita srna. Patrulja PP Zagorje je v trgovini sprejela pisno prijavo za pregon zoper tatvine. Policisti zbirajo obvestila in proti osumljenki pišejo kazensko ovadbo. Obravnavali so tudi prometno nesrečo na parkirišču s pobegom. Zagorski policisti so se odpravili tudi v Kisovec, kjer naj bi domačin kradel in kuril drva. Na kraju niso zaznali prekrška.

V torek so zagorski policisti moškemu zasegli tablete, za katere sumijo, da je prepovedana droga. Snov je bila poslana na analizo. Poleg rednih nalog je policijska patrulja je na Savskem mostu zavarovala kraj prometne nesreče, ter usmerjala promet ob zastoju, pomagala pa je tudi pri usmerjanju prometa med nesrečo na območju Litije.

Prihaja čas praznikov in prireditev na prostem. Policisti skozi leta v mesecu decembru opažaJo pojav vlomov v stanovanjske hiše. Do vlomov največkrat prihaja med tednom, med 16. in 20. uro, ko se stemni. Storilec največkrat opazuje stanovanjsko hišo žrtve in ko žrtev v popoldanskem času hišo zapusti, storilec vlomi v hišo od koder največkrat odtuji zlatnino in denar.

NEKAJ NAPOTKOV POLICIJE

  • Preden odidete od doma, si dobro oglejte okolico stanovanjske hiše.
  • Bodite pozorni na osebe, ki se zadržujejo v vozilih oziroma v okolici vašehiše in “običajno ne sodijo” v vašo ulico.
  • Zapomnite si znamko vozila, barvo, registrsko tablico in druge podrobnosti na vozilu. O sumljivih osebah in vozilu takoj obvestite policijo na intervnentno številko 113.
  • Osebe si dobro oglejte in operaterju sporočite opis.
  • Ko odidete od doma poskrbite, da pustite prižgano kakšno luč oz. televizor, s čimer hiša daje videz nezapuščenosti oz. neizpraznjenosti.
  • Zlatnine in denarja ne hranite v spalnici (nočna omarica in podobno) in si raje izberite kakšno drugo, atipično mesto (npr. kuhinja, klet), saj storilci največkrat pregledajo spalnice in dnevne sobe oškodovanih.