Zasavska kronika: Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v travnat nasip

Policisti so na območju Zasavja pretekli vikend obravnavali kar nekaj prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti. V Zagorju je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v travniški nasip, v soboto zjutraj pa so trboveljski policisti obravnavali pijanega voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel ukradene registrske tablice.

V petek pozno zvečer so imeli policisti s PP Trbovlje v postopku voznika osebnega vozila, ki je prekoračil hitrost vožnje v naselju za več kot 30 km/h. Zoper voznika, za katerega se je izkazalo, da je voznik začetnik bo podan obdolžni predlog. V soboto zjutraj so imeli policisti v postopku voznika, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, ter da je vozil pod vplivom alkohola (0,54 mg/l), na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu. Vozilo so policisti zasegli, zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog.

V nedeljo zjutraj so bili trboveljski policisti obveščeni o zaparkiranju pločnika na Opekarni.
Kršiteljema so policisti  izdali obvestili o prekršku. Popoldan so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

Policisti s PP Zagorje so sprejeli naknadno prijavo prometne nesreče II. kategorije v
Zagorju. Z ogledom kraja in vozila ugotovili, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v travnat nasip. Obveščeni so bili o kamenju na cesti Litija-Zagorje, ki so odstranili z vozišča.

V nedeljo okoli druge ure so policisti na cesti med Izlakami in Orehovico obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil zaradi neprilagojene hitrosti samoudležen voznik, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval.  Promet je bil krajši čas oviran.  Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Hrastniški policisti so v petek popoldan občanu zasegli snov, za katero sumijo, da
gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo. Po znanih rezultatih sledi ustrezen ukrep. V nedeljo zvečer so bili plicisti obveščeni o dimniškem požaru, in sicer
se je na postrešju vnela folija pri dimniku stanovanjske hiše. Na kraju so posredovali gasilci, nastalo pa je za okoli 100 evrov materialne škode.

Cestne zapore:

Glavna cesta II. reda št. 108 (Zasavska cesta), je na odseku od križišča za Šklendrovec proti Trbovljam, še vedno zaprta za ves promet.

Ker je zaradi zapore glavne ceste II. reda št. 108, obvoz za vsa vozila urejen skozi Zagorje ob Savi in sicer po Regionalni cesti I. reda št. 221 (Zagorje – Bevško – Trbovlje), policisti vse voznike in druge udeležence v cestnem prometu pozivajo k strpni in preudarni vožnji. Na omenjeni regionalni cesti, kjer poteka obvoz, poteka tudi promet tovornih vozil in skupin vozil, zaradi česar lahko ob srečanju dveh tovrstnih vozil na izpostavljenih ožjih odsekih regionalne ceste, prihaja do bistveno počasnejše vožnje od dovoljene.