Zasavska kronika: Zagorela garaža in dva avtodoma

V četrtek so v dopoldanskem času v Trbovljah na zbirnem mestu zagoreli zabojniki za smeti. Požar so pogasili gasilci. Zakaj je zagorelo, policisti še niso ugotovili. Do požara je prišlo tudi v eni od zasebnih garaž, kjer sta zagorela tudi dva avtodoma. Policisti pa so spet zasledili ponarejene bankovce.

Policisti so na postajo prejeli prijavo odgovorne osebe javnega zavoda o sumu ponarejanja listin. Obveščeni so bili tudi o vnovčitvi ponarejenega bankovca  za 50 EUR v gostinskem lokalu v Trbovljah. Bankovec je bil zasežen in poslan na analizo. V četrtek v večernem času je bila patrulja obveščena o požaru garaže na območju Trbovelj. Po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo iz neznanega razloga, pri tem pa sta zagorela dva avtodoma in garaža. Tekom dneva je bil opravljen tudi ogled kraja požara.

V Zagorju so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom v kraju Mlinše. Policisti so ugotovili, da je neznani voznik rdečega vozila kršil cestno prometne predpise in oplazil vozilo, ki je pravilno pripeljalo iz smeri Mlinšu proti Kandršam. Neznani voznik se na kraju ni ustavil in je nadaljeval vožnjo v smeri Izlak.

Policisti so obravnavali tudi kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi, kjer je kršitelj vpil in žalil oškodovanko, prav tako pa so obravnavali pijanega občana, ki je vpil in se vedel nasilno in žaljivo, ter grozil s pretepom. Ker policistov ni upošteval, mu je bil dodeljen pripor. Med postopkom je poškodoval tudi policijsko vozilo. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi pa kazenska ovadba.