Zasavska kronika: Zagorela stanovanjska hiša na Nasipih

Včeraj v večernih urah je zagorelo v stanovanjski hiši na Nasipih. Požar se je hitro razširil, v intervenciji je sodelovalo 49 gasilcev, hiša pa je od znotraj popolnoma uničena. Požar naj bi bil dimniške narave.

Do prihoda gasilcev je ogenj zajel lesena tla in stene v mansardi. Gasilci PGE Trbovlje, PGD Trbovlje-mesto, Dobovec, Klek, Čeče in PGD Zagorje-mesto so požar pogasili, prezračili hišo in jo pregledali s termo kamero. V intervenciji je sodelovalo skupaj 49 gasilcev. En gasilec je moral zaradi vdihovanja dima na urgenco v SB Trbovlje.

Med preteklim vikendom je v Trbovljah neznani storilec vlomil v prostore gostinskega lokala in iz pisarne odtujil denar. Vlom so obravnavali policisti s PU Ljubljana.

V soboto v nočnem času so na območju Zagorja policisti intervenirali v zasebnem prostoru, kjer sta se sprla zakonca. Edenn izmed zakoncev, ki je bil pod vplivom  alkohola, pa je tudi udaril hčerko. Policisti so v sklopu zbiranja obvestil obvestili tudi interventno službo CSD Zasavje, ki se je vključila v primer. Kršitelju so policisti po vseh zbranih obvestilih izdali plačilni nalog.

V nedeljo v popoldanskem času so na območju policisti v cestnem prometu zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil zaradi suma vožnje vozila pod vplivom prepovedanih drog, odrejen preizkus z napravo za hitro ugotavljanje prisotnosti teh snovi v organizmu, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled ter, odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

V noči na nedeljo so policisti na območju Hrastnika poskušali s sireno ustaviti osebno vozilo, vendar voznica ni upoštevala navedenih znakov policistov, ter z vožnjo nadaljevala v smeri proti Litiji, kjer so jo ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je odklonila strokovni pregled. Pri sebi je imela tudi snovi, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedane droge, Voznici je bil zasežen osebni avto, prav tako pa snovi.