Zasavska kronika

Pretekla dneva so policisti zasavskih policijskih postaj poleg rednega dela obravnavali še kar nekaj kršitev javnega reda in miru.

V Trbovljah je bilo po preteklih protestih mirno, v Zagorju pa se včeraj opit občan kljub opozorilom policistov ni umiril, zato mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Plačilni nalog je bil izdan tudi kršitelju, ki je vpil pred trgovino v Zagorju.

V Hrastniku je bilo več hude krvi – sprla sta se soseda in je eden drugega soseda tudi udaril, zato je posredovala policija.

Da pa niso vroče krvi le ljudje, pa priča dogodek, ko je v Hrastniku pes napadel drugega psa. Čeprav v dogodku ni bil nihče poškodovan, bodo policisti zoper lastnico psa ustrezno ukrepali.

Zgodili sta se tudi dve prometni nesreči  – na območju PP Zagorje sta dve tovorni vozili na zožanem delu ceste trčili z ogledali.  V nesreči je nastala le materialna škoda, ker pa je eden izmed voznikov odpeljal s kraja nesreče, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V torek so bili policisti PP Hrastnik obveščeni, da je z motornim kolesom padel motorist.
Kasneje so ugotovili, da je voznik motornega kolesa vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato padel. Na motorju je nastalo nekaj malega materialne škode, voznik pa je kasneje sam poiskal zdravniško pomoč.

Litijski policisti pa so včeraj obravnavali tudi prijavo občanke, ki jih je poklicala in obvestila, da je pred hišo odložila vrečko z denarnico in dokumenti ter nato odšla. Ko je opazila, da nima vrečke, se je takoj vrnila, vendar vrečke na mestu, kjer jo je odložila, ni bilo več. Občanka je bila s tem oškodovana za približno 300 EUR.