Policisti poročajo o dogodkih, ki so se med novoletnim vikendom zgodili v Zasavju; pa poglejmo:

PP Zagorje ob Savi
V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru; kršitelj je potreboval zdravniško pomoč, zato je bila zdravstvenemu osebju nudena asistenca pri prevozu v zdravstveno ustanovo.
Policisti so bili tudi obveščeni o nepravilno parkiranem osebnem vozilu v Zagorju, zato so na vozilo izdali obvestilo o prekršku zaradi kršitev 65. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu.
V soboto so obravnavali tatvino denarnice v trgovini v Zagorju. Z dejanjem je nastalo za okoli 200 evrov materialne škode. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.
Novoletno vzdušje je sprožilo tudi več potreb po metanju pirotehničnih izdelkov – policisti so sprejeli so več naznanitev kršitev, vendar kršitelji niso bili izsledeni.
Obravnavali so sum kaznivega dejanja nasilja v družini, kjer policisti obvestila še zbirajo.
Sprejeli so prijavo tatvine denarnice v Zagorju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Najden je bil mobilni telefon pri Rovah. V kolikor ga pogrešate se zglasite na PP Zagorje ob Savi.
V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje zoper zakonsko zvezo, družino in otroke. Obveščeno bo pristojno državno tožilstvo.
V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju PP Litija. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

PP Litija:
V petek dopoldne so v Litiji obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.
Okoli 12.30 so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Litiji, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Kršitelju je bilo zaradi neprilagojene hitrosti izdan plačilni nalog.
V soboto zvečer so sprejeli prijavo pogrešane osebe z območja PP Grosuplje. Zbrana so bila obvestila, oseba je bila nato najdena.
Zvečer so policisti intervenirali v zasebnem prostoru v naselju Litija, kjer pa kršitev ni bila ugotovljena.
V nedeljo zgodaj zjutraj so v Ponovičah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Izdan je je bil plačilni nalog.
Popoldan so obravnavali poškodovanje kovinskega zabojnika. Sledi zbiranje obvestil.

PP Hrastnik:
V nedeljo popoldan so policisti pri kontroli prometa ustavili vinjenega voznika osebnega vozila. Prepovedana me je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
V večernih urah so obravnavali tatvino gotovine in brezalkoholnih pijač iz podjetja. Policisti še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje:
V petek je občanka je naznanila poškodovanje osebnega avtomobila z ostrim predmetom v Trbovljah. Neznanec je z dejanjem oškodovanki povzročil materialno škodo v višini 300 evrov. Policisti še zbirajo informacije o dejanju.
V nedeljo so policisti pri kontroli cestnega prometa ustavili dva voznika osebnih avtomobilov, ki sta bila očitno še pod novoletnimi vtisi, saj je bilo z elektronskim alkotestom ugotovljeno, da sta imela med vožnjo v izdihanem zraku 0,51 mg/l in 0,42 mg/l alkohola. Obema je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto, zoper oba pa bo podan obdolžilni predlog.

 

Pa srečno in mirno v novo leto!