Ta teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje:
Ponedeljek, 28. 2. 2022
–  policisti so obravnavali vlom v stanovanje, od koder je neznani vlomilec s seboj odnesel kladivo in s tem lastnika oškodoval za okoli 20 evrov.
–  obravnavali so tudi tatvino več kosov električnega orodja (vrtalniki, udarna pištola, kompresor, ročno orodje), pri čemer je nastalo za okoli 1000 evrov materialne škode.
–  prejeli so prijavo občana o nespodobnem vedenju; policisti so ugotovili, da je kršitelj žalil prijavitelja in za to je prejel plačilni nalog.

Sreda, 2. 3. 2022
–  obveščeni so bili o kršitvi javnega reda na vlaku. Policisti so na železniški postaji       Trbovlje izvedli postopek in ugotovili, da prijavljeni kršitelj ni imel vozovnice in se je žaljivo obnašal do sprevodnika, ki je želel preveriti karte. “Švercanje” na vlaku se ne izplača – kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Četrtek, 3. 3. 2022
–    policisti so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega so po odrejenem testu ugotovili, da je pozitiven na prisotnost prepovedanih drog. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter odrejen strokovni pregled. Ukrep sledi.
–   istega dne so policisti ustavili tudi voznika osebnega avtomobila, ki je vozilo       upravljal pod vplivom alkohola (0,34 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog, začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja.

PP Litija:
Ponedeljek, 28. 2. 2022
–  policisti so obravnavali tri kazniva dejanja tatvine, kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo, kjer je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Torek, 1. 3. 2022
–  obveščeni so bili o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom zaenkrat še neznanega storilca.
–  obravnavali so spor v družini, kjer je bil izdan plačilni nalog.

Sreda, 2. 3. 2022
–  policisti so bili obveščeni  o prometni nesreči z materialno škodo, kjer je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
–  tako kot v torek so tudi v sredo obravnavali spor v družini, kjer je bil izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
Ponedeljek, 28. 2. 2022
–    policisti so bili obveščeni o poškodovanju brunarice in tatvine dveh sadik. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za približno 50 evrov.

Četrtek, 3. 3. 2022
–  so bili policisti obveščeni o travniškem požaru. Ugotovljeno je bilo, da je občan zažigal travo, pri čemer mu je ogenj šel iz nadzora. Na srečo večja materialna škoda ni nastala.

PP Zagorje:
Ponedeljek, 28. 2. 2022
–   najden je bil denar na bankomatu v Kisovcu; policisti za lastnikom še poizvedujejo.
–  na območju Šentgotarda je zagorelo v dimniku, a materialna škoda ni nastala.
–  do požara je prišlo tudi v zapuščenem objektu v Kolovratu. Policisti so  kraj  zavarovali,  opravili  ogled, ter bodo po vseh zbranih obvestilih pristojno tožilstvo.

Torek, 1. 3. 2022
–  policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju.
–  v bližini železniške postaje v Zagorju so izsledili tujca – državljana Egipta, ki ježelel podati prošnjo za mednarodno zaščito. Po opravljenem postopku je bil nameščen v Azilni
dom v Ljubljani.
–  obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije.

Sreda, 2. 3. 2022
–  nekdo se je želel okoristiti z goljufijo – s prodajo mobilnega telefona, kjer pa oškodovanec kupnine ni prejel. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Četrtek, 3. 3. 2022
–  včeraj so obravnavali  prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Moravč. Policisti v zvezi s prometno nesrečo še zbirajo obvestila.
–  občanu v Zagorju ob Savi je bil zasežen zavitek z neznano rjavo grudasto snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi hitri prekrškovni postopek.