Policisti na območju Zasavja poročajo o dogodkih, ki so jih obravnavali poleg rednih nalog: 

PP Trbovlje:
Petek, 11. 3. 2022
–    vlom v poslovni prostor, kjer je neznani storilec preko noči odtujil prenosni računalnik in baterijski vrtalnik, ter s tem lastnika oškodoval za okoli 800 evrov.
–    obveščeni so bili o dogodku okoli 17. ure, v katerem je pri delu s traktorjem na območju Trbovelj umrl 29  letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je vozil traktor s trosilnikom po travniški poti, zapeljal po pobočju travnika, trčil v drog, traktor pa se je nato prevrnil in je voznik padel z njega. Pri tem se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Sobota, 12. 3. 2022
–    prometno nesrečo z materialno škodo na regionalni cesti v Trbovljah, do katere je prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti. Na udeleženih osebnih avtomobilih je nastalo za okoli 3.000 evrov materialne škode, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Nedelja, 13. 3. 2022
–    na policijski postaji je občan naznanil, da so ga v Trbovljah napadli neznanci. Do spora je prišlo ob srečevanju vozil nato pa sta neznana storilca fizično obračunala s prijaviteljem. Policisti v zvezi kaznivega dejanja še zbirajo obvestila in bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Litija:
Petek, 11. 3. 2022
–    prometno nesrečo prve kategorije, na glavni cesti Litija – Zagorje.
–    kaznivo dejanje poškodovanja vozila v Litiji. V dogodku je nastalo za okoli 400 evrov
materialne škode.
–    prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom v Litiji; policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev povzročitelja.

Sobota, 12. 3. 2022
–    nesrečo pri delu v okolici Šmartnega pri Litiji, kjer je pri domačih opravilih moški padel v globino in se poškodoval.
–    prometno nesrečo prve kategorije, na glavni cesti Litija – Zagorje.
–    dimniški požar v okolici Šmartnega pri Litiji pri katerem  materialna škoda ni nastala. Policisti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja ali prekrška.

Nedelja, 13. 3. 2022
–   travniški požar v okolici Gabrovke, kjer materialna škoda ni nastala.

PP Hrastnik:
Nedelja, 13. 3. 2022
–    v večernem času so bili policisti obveščeni, da je voznica z osebnim vozilom trčila v srno. Pri tem je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode.

PP Zagorje:
Petek, 11. 3. 2022
–     lastniku je bila vrnjena izgubljena denarnica z vsebino, ki se je hranila na PP Zagorje ob Savi.
–      kaznivo  dejanje  zatajitve – oškodovanec je izgubil mobilni telefon,  neznanec  pa  si  ga  je  protipravno prilastil. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Sobota, 12. 3. 2022
– kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi.
– požar na območju Šklendrovca, kjer je zgorela podrast. Policisti so opravili ogled kraja ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nedelja, 13. 3. 2022
–  prometno nesrečo v kateri je bilo ugotovljeno, da je  v vetrobransko steklo priletel manjši kamen.
–  prometno nesrečo na območju Trbovelj, kjer  je bilo z ogledom ugotovljeno, da je kršitelj zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del vozila. Izdan mu je bil plačilni nalog.