Kot vedno, so tudi minuli vikend policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še naslednje dogodke:

PP Trbovlje:
V petek so policisti obravnavali so kršitev na javnem kraju, kjer kršitelj na kraju ni upošteval varnostnika ter hišnega reda objekta in se nedostojno vedel. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden prekrškovni postopek.
Na območju Trbovelj so občanu zasegli tudi neznano rastlinsko snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

PP Litija:
V petek so litijski policisti obravnavali vlom v trgovino v Šmartnem pri Litiji, od koder je storilec odtujil delovni stroj, več novoletnih lučk in nekaj starih akumulatorjev in napravil škode v višini okrog 3000 evrov. Obravnavali so tudi vlom v kontejner na ograjenem parkirišču, iz katerega je storilec odtujil avtomobilska platišča in pnevmatike. Škode je za okoli 1500 evrov. Plačilni nalog so izdali osebi, ki je pod vplivom alkohola žalila drugo osebo ter kršitelju, ki je v Jevnici kršil javni red in mir.
V soboto so v Litiji obravnavali nepravilno parkirano vozilo, v nedeljo pa prometno nesrečo na  Spodnjem logu, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča. Do telesnih poškodb v nesreči ni prišlo, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog. Isti dan so policisti PP Litija na cesti GII-108 na delovišču obravnavali tatvino 2 akumulatorjev iz
semaforjev; nastala je škoda za okoli 300 evrov.

PP Hrastnik:
V nedeljo so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med več osebami in do poškodovanja vozila. Policisti v zvezi s tem še zbirajo obvestila.

PP Zagorje:
V Zagorju so posredovali dvakrat v petek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču in pobegom povzročitelja. Policisti še zbirajo obvestila za
izsleditev voznika.

V soboto zjutraj pa so policisti obravnavali poškodbo začasno postavljene prometne signalizacije (semaforjev) in tatvino akumulatorjev iz njih. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.