Na območju PP Zagorje je bilo med vikendom precej mirno, po ostalih zasavskih krajih pa takole:

PP Trbovlje:
Petek, 6. 5. 2022
– neznani storilec je na stavbi javnega zavoda poškodoval steklo in ključavnico in pri tem povzročil materialno škodo za okoli 400 evrov.
– policisti so bili obveščeni o več vlomih v poslovne prostore zgradbe; v obravnavanih vlomih storilec ni ničesar odnesel, je pa z vlamljanjem povzročil materialno škodo na stavbnem pohištvu. Policisti o vlomih intenzivno zbirajo obvestila.
– obravnavali so spor v družini, pri čemer je prišlo do fizičnega obračuna.
– ustavili pa so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in mu je bila zato prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

Sobota, 7. 5. 2022
– tudi v soboto so policisti pri kontroli cestnega prometa ustavili vinjenega voznika in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter izdali plačilni nalog. Če ste slučajno pod vplivom alkohola, ostanite raje doma, ali pa si zagotovite osebnega šoferja.

Nedelja, 8. 5. 2022
– obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je povzročitelj kraj zapustil brez nudenja podatkov soudeležencu. Na vozilih je v obeh primerih nastala materialna škoda, zato bo izveden  ustrezen prekrškovni postopek.
– v nedeljo pa je v večernem času neznani storilec ukradel električni skiro znamke Xiaomi Mi 1s, ki se je nahajal pred vhodom v stanovanjski blok. Policisti v zvezi tatvine še zbirajo obvestila.

PP Litija:
Petek, 6. 5. 2022
– na regionalni cesti proti Vačam in na cesti proti Gabrovki so policisti obravnavali prometni nesreči z materialno škodo, v katerih sta voznika trčila v divjad.
– Na območju Litije so policisti opravili hišno preiskavo in pri osumljencu zasegli manjšo količino prepovedane droge – konoplje, ki je bila namenjena nadaljnji preprodaji.

Sobota, 7. 5. 2022
– policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

Nedelja, 8. 5. 2022
– tudi v nedeljo so litijski policisti zasegli manjšo količino konoplje.
– vozniku, za katerega so sumili, da je vozil vozilo pod vplivom prepovedanih drog, pa so  odvzeli vozniško dovoljenje.

PP Hrastnik:
Petek, 6. 5. 2022
–  policisti so izvedli postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola; izdan mu je bil plačilni nalog.

Sobota, 7. 5. 2022
– na PP Hrastnik je bila podana prijava s strani občanke, ki je na območju Hrastnika izgubila
denarnico.

Nedelja, 8. 5. 2022
– v nedeljo pa so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo.