Zasavski policisti poročajo o dogodkih, v katerih so intervenirali pretekli vikend:

PP Zagorje ob Savi:

V petek so bili policisti obveščeni o tatvini hidravličnega udarnega kladiva iz gradbišča na območju Zagorja ob Savi.

Obravnavali tri prometne nesreče; v dveh primerih so zaradi majhnih poškodb izdali obvestilo o odstopu udeležencem, v enem primeru pa še zbirajo obvestila za pobeglim voznikom.

V nočnem času so policisti intervenirali na območju Izlak zaradi glasne glasbe, ker je kršitelj glasbo takoj utišal, mu je bilo izrečeno le opozorilo.

V soboto so prejeli anonimno obvestilo, da je na območju gradbišča kolesarske steze v Zagorju ob Savi razkopano vozišče tako, da promet ni mogoč. Policisti so preverili omenjeno gradbišče, a posebnosti niso ugotovili.

Občanka je policistom izročila najdeno prometno dovoljenje, ki bo vrnjeno lastniku.

V nedeljo se je – kot smo že poročali – nekaj pred 15. uro se je na cesti od Dobrljevega proti Čemšeniku zgodila prometna nesreča, v kateri je kolesarka iz zaenkrat še neznanega razloga padla in se huje telesno poškodovala. Še vedno ostaja na zdravljenju v UKC Ljubljana, kamor je bila prepeljana s helikopterjem, njeno življenje pa je ogroženo.

Policisti pa so obravnavali tudi sum kaznivega dejanja poslovne goljufije, ker izvajalec del do naročnika ni izpolnil svojih pogodbenih obveznosti, kljub temu, da mu je naročnik za storitev plačal. Zato bo po vseh zbranih obvestilih o dejanju obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija:

V petek dopoldan so litijski policisti obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in sicer je do sedaj neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Po vseh zbranih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

Okoli 17.30 so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na  glavni cesti iz smeri Litije proti Spodnjem logu, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno iz vozišča, trčil v cestni smernik in nato z vozilom obstal na brežini, nato pa kraj nesreče kar peš zapustil. Policisti zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so dopoldan so v okolici Litije  obravnavali vlom v skedenj. Ugotovljeno je bilo, da je do sedaj neznani storilec v obdobju tega meseca vlomil v skedenj ob zapuščeni hiši. V nadaljevanju je pregledal notranjost skednja in iz njega odtujil dva podaljševalna kabla, baterijski vrtalnik in sekiro. Po vseh zbranih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

PP Hrastnik:

V nedeljo so bili policisti obveščeni o glasni glasbi v stanovanju. Na kraju so izrekli opozorilo.

V postopku pa so imeli voznika osebnih vozil, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Enemu je alkotest pokazal rezultat 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku, drugemu pa 0,37 mg/l. Obema je bila začasno prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

PP Trbovlje:

V petek  v dnevnem času so obravnavali verbalni spor med občanoma. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bo izveden prekrškovni postopek.

O obravnavali so prijavo nasilja med mladoletnimi občani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo in center za socialno delo.

V nočnem času so obravnavali besedni spor med občanoma. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bo izveden prekrškovni postopek.

V nočnem času so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal rezultat 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto so sprejeli prijavo poškodovanja osebnega vozila in sicer je neznanec z ostrim predmetom poškodoval lak vozila in povzročil za okoli 1000 evrov materialne škode. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V dnevnem času je policija obravnavala kršitev javnega reda in miru, saj je 61-letni občan iz Trbovelj žalil 30-letnega občana Zagorja ob Savi ter mu ob tem v ramo vrgel tudi kozarec. Po vseh zbranih obvestilih s strani udeleženih sledi zoper kršitelja ustrezen ukrep.

V nočnem času so obravnavali besedni spor med 14-letnim mladoletnikom in 64-letnim občanom Trbovelj. Ker je bila pri obeh ugotovljena kršitev določil  Zakona o varstvu javnega reda in miru, je bil zoper mladoletnika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 64-letnemu udeležencu pa je bil izdan plačilni nalog.

Med redno kontrolo prometa so ustavili 36-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pod vplivom alkohola 0, 56 mg/l. Voznici osebnega avtomobila je bilo proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur in izdan plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa.

V nočnem času so obravnavali kršitev nočnega miru in počitka, saj je 38-letna občanka Trbovelj bila glasna in vrtela glasno glasbo. Patrulja je zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru kršiteljici izdala plačilni nalog.

V nočnem času so med redno kontrolo prometa ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola 0, 61 mg/l. Vozniku je bilo proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja, sledi pa obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa.