Pretekli vikend so imeli zasavski policisti spet polne roke dela. Pa poglejmo, o čem vse poročajo:

 

PP Trbovlje

V petek so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja, ko je do sedaj neznani storilec na osebnem avtomobilu odtujil pokrovčke za ventil pnevmatik in lastnika oškodoval za okoli 100 EUR.

V stanovanjskem bloku je občan z glasno glasbo motil nočni mir in počitek, zato so mu policisti po zaznani kršitvi izdali plačilni nalog.

Občanka je policistom naznanila kaznivo dejanje spletne goljufije, pri čemer je neznani storilec s preslepitvijo oškodovanke dostopal do določenih podatkov in na takšen način uspel z njenega osebnega računa odtujiti nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V soboto je na Partizanski ulici v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče, kjer sta bila udeležena voznika osebnega avtomobila in peška. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja prednosti pešca na prehodu za pešce, pri čemer je ob trčenju prišlo do lahkih telesnih poškodb peške. Zoper kršitelja bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Po obvestilu zdravstvenega osebja so policisti obravnavali prometno nesrečo dveh mladoletnih voznikov koles z motorjem. Do prometne nesreče je prišlo zaradi napačne smeri in vožnje, posledično pa je ob trku prišlo do lahkih telesnih poškodb. Zoper mladoletnika bo na pristojno okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.

Na mestni ulici v bližini športnega parka Rudar prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in voznikom kolesa z motorjem. Slednji ni upošteval ustrezne varnostne razdalje in posledično trčil v zadek osebnega avtomobila. Pri preizkusu alkoholiziranosti udeležencev, se je izkazalo, da je voznik kolesa z motorjem pod vplivom alkohola, rezultat je znašal 1.05 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Na regionalni cesti v bližini športnega parka Ledenica je prišlo do čelnega trčenja osebnih avtomobilov. Ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču trčil v pravilno vozeče osebno vozilo. Pri trčenju je prišlo do lahkih telesnih poškodb voznice, pri preizkusu alkoholiziranosti se je izkazalo, da je povzročitelj pod vplivom alkohola, rezultat je znašal 0.90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, je bil vozniku odrejen strokovni pregled, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

PP Litija

V petek so obravnavali vlom v gradbeni kontejner na območju Litij, kjer je bilo odtujeno električno orodje. Materialna škoda znaša približno 5.000 EUR. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

V nedeljo, okoli 15. ure so v Šmartnem pri Litiji  obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik kolesa. Ugotovljeno je bilo, da se je voznik kolesa zaradi vožnje preblizu desnega roba  trčil v parkirano osebno vozilo znamke ter se lažje poškodoval. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in sledi ustrezen ukrep.

PP Zagorje ob Savi

V petek jutranjem času so bili obveščeni o vlomu v prostore društva. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu kaznivega dejanja.

Obravnavali so tudi drzno tatvino denarja, ki ga je osumljenka oškodovancu izpulila iz rok. Po vseh zbranih obvestilih bo o  vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

V petek popoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z manjšo materialno škodo na udeleženih vozilih, zaradi česar so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V soboto se je zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega avtomobila povozil kamen na cesti in poškodoval vozilo. Policisti so izdali obvestilo o odstopu.

V nočnem času pa so policisti intervenirali zaradi razgrajanja in vpitja kršitelja, ki je motilo sosede. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Prav tako v nočnem času so posredovali v primeru, ko so bili obveščeni o glasni glasbi;  kršitelju so izrekli opozorilo.

V nedeljo so  bili obveščeni o prometni nesreči v kateri je udeleženec poškodoval pnevmatiko in platišče, zaradi umikanja in preprečitve trčenja z nasproti vozečim vozilom. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

PP Hrastnik

V soboto popoldan so bili policisti napoteni v naselje Laze na Dolu pri Hrastniku, kjer naj bi se podrl električni drog, iz kablov pa naj bi se iskrilo. Ob prihodu na kraj delavci elektra že odklopili elektriko na podrtem drogu. Ugotovljeno je bilo, da je do podrtja prišlo zaradi
dotrajanosti droga.

V nedeljo dopoldan so bili obveščeni o prometni nesrečo na parkirišču, kjer povzročitelj udeležencu ni nudil podatkov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ob izsleditvi povzročitelja sledi ustrezen ukrep.