Policisti v Zasavju so prek vikenda spet obravnavali pester nabor dogodkov; pa poglejmo:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek dopoldne so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, pri katerem je neznanec poškodoval vhodna vrata poslovnih prostorov. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– obveščeni so bili o družinskem sporu, ki je posledica zdravstvenih težav obeh družinskih članov. O zadevi je bil obveščen pristojni Center za socialno delo.
– v večernem času pa je nekdo obvestil policiste o pokanju pirotehnike na območju
Zagorja ob Savi. Policisti so preverili prijavo, vendar kršitev s pirotehniko niso zaznali.
– prav tako niso zaznali glasne glasbe, glede katere so prejeli anonimno prijavo.
– v soboto so bili policisti dvakrat obveščeni o predvajanju glasne glasbe na območju Zagorja ob Savi. Policisti so zoper dva kršitelja izrekli ukrep, ki pa sta nato glasbo ugasnila.

PP Litija:
– v petek zjutraj so na relaciji Gradišče proti Strmecu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega avtomobila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo mu je bil izdan plačilni nalog.

– okoli 9. ure je v Šmartnem pri Litiji prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in tovorno vozilo. V prometni nesreči je nastala manjša materialna škoda. Ker je bilo ugotovljeno, da so pogoji skladno s 4.odst. 111 čl. ZPrCP izpolnjeni, so policisti odstopili od ogleda kraja nesreče

– v popoldanskem času je v Litiji prišlo do spora med sosedi. Policisti bodo po zbranih obvestilih izvedli ustrezen postopek.
– v večernih urah so bili obveščeni o sporu med občanoma, vendar kršitve javnega reda ali znakov kaznivih dejanj ni bilo ugotovljenih.
– pri večerni kontroli prometa so obravnavali voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0.92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog.
– v nočnem času so prejeli prijavo o glasni glasbi v Jevnici, kjer pa kršitev ni bila ugotovljena.
– v soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v pred seboj stoječe vozilo, to vozilo pa je trčilo še v vozilo pred seboj. Povzročitelj je pobegnil iz kraja nesreče, vendar je bil kmalu izsleden. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal rezultat 0,90mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog.
– v nočnem času so prejeli prijavo o glasni glasbi v Litiji. Na kraju kršitve je bilo kršitelju izrečeno opozorilo.
–  v Litija je pošteni najditelj na policijo prinesel najdene kartice (Petrol klub, Nova KMB in
zdravstvena kartica). Sestavljen je bil Zapisnik o najdenih stvareh, predmeti pa bodo vrnjeni lastniku.
– v nedeljo je na PP Litija prišla občanka in prinesla najdeno bančno kartico Nova KBM. Sprejet Zapisnik o najdenih stvareh, bančna kartica pa je bila vrnjena lastnici.
– v popoldanskih urah je anonimnež policiste obvestil o nadlegovanju osebe. Ob kontroli znakov prekrška ali kaznivega dejanja ni bilo ugotovljenih.

PP Hrastnik:
– v soboto so hrastniški policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Trbovlje:
–  V  petek okoli 11. ure se je na cesti med Trbovljami in Zagorjem ob Savi zgodila prometna nesreča. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik nepravilno prehiteval kolono vozil in čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri  tem se je udeleženi voznik huje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Lažje poškodovani so bili tudi povzročitelj nesreče in potnika v vozilu udeleženca. Povzročitelju je bil odrejen strokovni
pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v petek v večernem  času so obravnavali tatvino v trgovini v vrednosti okoli 200 evrov. Patrulja je na kraju dogodka sprejela Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe oziroma predloga za pregon. Sledijo zbiranje obvestil in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.
– v nočnem času so z glasno glasbo v stanovanju kršitelji motili nočni red in mir. Policisti so ugotovili, da gre za prekršek in kršitelju izdali plačilni nalog.
– v nočnem času so trboveljski policisti ob redni kontroli prometa ustavili voznico   osebnega avtomobila, ki je vozila pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zoper njo pa je podan obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče Trbovlje.
– v soboto so obravnavali sum povzročitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Na kraju dogodka je bilo z zbranimi obvestili ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema osebama, kjer je občan večkrat udaril drugega. Ko bodo zbrane vse potrebne informacije, bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v nočnem času so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer  je bilo zaradi kršitve javnega reda in miru ter neupoštevanja zakonitega ukaza policistov, zoper osebo odrejeno pridržanje po 2. odstavku 109. člena Zakona o prekrških. Izdan je bil tudi plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.